Barion Pixel

1980-ban születtem Budapesten. Baloldali meggyőződésemet otthonról hoztam magammal. Műszerész édesapámnak és tanítónő édesanyámnak köszönhetem, hogy érettségi után továbbtanulhattam, és először magyar nyelv és irodalom szakos, majd politológus diplomát, végül pedig doktori abszolutóriumot szereztem. Jelenleg filozófiát hallgatok az ELTE-n. 

Első diplomám megszerzése után gimnáziumi magyartanárként dolgoztam, de foglalkoztam választáselemzéssel, a politikai hálózatok kutatásával és a posztmodern politika sajátosságainak leírásával is. 2017 őszétől 2018 végéig az IDEA Intézet politikai elemzője voltam. Elemzéseim, publikációim többek között a Népszabadságban, a Népszavában, a 168 órában, a 24.hu-n, valamint az Élet és irodalomban jelentek meg.

2019 óta a Demokratikus Koalíció pártszóvivője vagyok, emellett tagja a 2008-ban alapított, XV. kerületi székhelyű Rászorulókat Támogatók Egyesületének (RÁTE). A 2022. április 3-i országgyűlési választáson Rákospalota, Pestújhely, Újpalota és Újpest egyéni országgyűlési képviselőjeként nyertem mandátumot. A Parlament Törvényalkotási Bizottságának tagja vagyok.

2018-ban nősültem, feleségem közgazdász-asszisztens. Zsombor fiam 2011 februárjában született, Fanni lányom 2022 nyarán jött a világra.

2022-ben egyéni országgyűlési képviselőnek választottak Budapest XII. választókerületében. Ősszel Dobrev Klára felkért, hogy az Árnyékkormány oktatási és kulturális árnyékminisztere legyek.

A DK közösségének tagjaként hiszek az egyesült Európa, és a szabad, öntevékeny polgárok igazgatta modern Magyarország eszméjében. Országgyűlési képviselőként és szóvivőként is ezért dolgozom. 

telefon: 30-899-2663
e-mail: barkoczi.balazs@dkp.hu

Kapcsolódó cikkek és videók