Barion Pixel

1980-ban születtem Budapesten tanítónő édesanyától és platinaműszerész édesapától. Egy bátyám és egy húgom van.

A zuglói Teleki Blanka Gimnáziumban érettségiztem 1998-ban, és életem egyik legnagyobb szerencséjének tartom, hogy később magyartanárként is visszatérhettem alma materembe. A Károli Gáspár Református Egyetemen 2004-ben magyar nyelv és irodalom szakos tanári, a Miskolci Egyetemen 2007-ben Biztonságpolitika és Politikai kommunikáció szakirányon politológus diplomát szereztem. Doktori tanulmányaimat summa cum laude abszolváltam a Miskolci Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskoláján, majd régi álmomat megvalósítva filozófiát hallgattam az ELTE-n.
 
Első diplomám megszerzése után dolgoztam magyartanárként, politológusként, választáselemzőként. Tanácsadóként és szövegíróként részt vettem helyhatósági, országgyűlési és európai parlamenti kampányokban egyaránt. Kutattam a politikai hálózatok természetét, a posztmodern politika sajátosságait, foglalkoztam beszédelemzéssel és szövegírással. Publikációim hazai és külföldi folyóiratokban, online portálokon jelentek meg. Meghívott előadóként az ELTE Társadalomtudományi karán politikai kommunikációt oktattam.
 
2019-től vagyok a Demokratikus Koalíció szóvivője. 2006-ban és 2019-ben Isaszegen önkormányzati képviselővé választottak. A 2022-es parlamenti választásokon Budapest 12. választókerületének, Rákospalotának, Pestújhelynek, Újpalotának és Újpestnek egyéni országgyűlési képviselőjévé választottak. 2022 szeptemberétől Dobrev Klára Árnyékkormányának oktatási és kulturális árnyékminisztere, 2023 februárjától a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja vagyok.
 
Feleségem, Rita, közgazdász. Zsombor fiam már 12 éves, Fanni lányunk 2022 júliusában született. Szabadidőmben elsősorban olvasni szoktam, a dokumentumregények és a filozófiai művek érdekelnek. Zongorán és basszusgitáron játszom.
Kapcsolódó cikkek és videók