A DK reagálása Gulyás Gergely Kormányinfójára

2021.03.18.

A DK reagálása Gulyás Gergely Kormányinfójára

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki azt remélte a mai kormányinfótól, hogy a kormány majd választ ad a legfontosabb kérdésekre és reagál a védekezés összeomlására, az nagyot tévedett.

“Gulyás Gergely mai nyilatkozata egyértelművé tette, hogy az Orbán-kormány jó mélyen a homokba dugta a fejét és nem is hajlandó onnan kihúzni. A mai magyar valóság a magyar kormány szerint egy az egyben álhír. Lejáratják és lehazugozzák az orvosokat és ápolókat, hiszen azt mondják, hogy a kapacitásprobléma csak álhír.” - foglalta össze a szóvivő.  Kiemelte, a kormány szerint tehát a Magyar Orvosi Kamara és az egészségügyi dolgozók is hazudnak, sőt a kormánynak tanácsokat adó Merkely Béla is hazudott, amikor azt mondta, hogy egyidőben nagyjából ezer lélegeztetett jelenti a magyar egészségügy kapacitásának a határát.

“A kormány szerint tehát mindenki hazudik, csak a Fidesz mond igazat.” - tette hozzá a politikus.

Barkóczi Balázs közölte, a  Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy a dubajozó halálkormány az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat akarja lejáratni.

“Azok hazugozzák le a kórházainkban minden órában életeket mentő orvosokat és ápolókat, akik a járványhelyzet legsötétebb napjaiban is magángépeken járnak Dubajba. Ébresztő! Több mint 17 ezer magyar ember halt meg a járványban, tegnap 7 percenként meghalt egy magyar. Itt nem az ellenzék folytat halálkampányt, hanem Orbán Viktor folytat halálkormányzást. Nem hazudozni és dubajozni kellene, hanem kormányozni.” - mondta a szóvivő. Kijelentette, a DK felszólítja a dubajozó halálkormányt, hogy kérjen bocsánatot az orvosoktól és ápolóktól, amiért hazugnak állította be őket, és ismerje be az igazságot, hogy ma már a 10 év alatt szétvert egészségügy állapota jelenti a legnagyobb veszélyt a védekezésben.

“Az orvosok életeket mentenek, a fideszesek meg dubajoznak, de azt elvárnák tőlünk, hogy nekik higgyünk és ne az orvosainknak. Közben egyetlen szavuk sincs arra, hogy elhunytak kaptak védettségi igazolványt, hogy a kormányzati bénázás miatt nem halad a tömeges oltás, és újabb gyásznapra ébredtünk, hiszen 207 honfitársunk vesztette életét 24 óra leforgása alatt.” - emlékeztetett Barkóczi. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy tegnap 7, azaz hetes percenként meghalt egy magyar, erre a kormány az orvosokat és egészségügyi dolgozókat kezdi el támadni két dubajozás között.

“Ez még a Fidesztől is gyomorforgató.” - zárta a sajtótájékoztatót a DK szóvivője.