Haveroknak osztottak súlyos milliárdokat Orbánék a Kisfaludy-pályázat segítségével

2020.10.06.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program megújult honlapjáról kiderült, Orbánék olyan vállalkozóknak juttattak támogatásokat, akik finoman szólva is kormányközeliek. 2020-ban legalább 3,1 milliárd forint közpénzt osztottak szét, amiből jutott például Hernádi Zsolt MOL-vezér rokonságának és Horváth Mihálynak, aki a korábbi esztergomi fideszes polgármester, Meggyes Tamás kampányfőnöke volt.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a gazdasági válság közepén milliárdokat osztanak szét a haveroknak. Miközben vállalkozások ezrei mennek tönkre és emberek kerülnek utcára, Orbánék kizárólag a saját oligarcháikra gondolnak, és teljes meggyőződéssel állítják, hogy így segítenek a gazdaságnak. Mi, európai magyarok nem gondoljuk, hogy a lopás lenne a megoldás a magyarok problémáira, és a 2022-es kormányváltás után minden egyes fillért számon fogunk kérni rajtuk.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője