Barion Pixel
Barkóczi Balázs: A DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben - Jogtalan előnyhöz próbálták juttatni a korrupt fideszes politikust?

Barkóczi Balázs: A DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben - Jogtalan előnyhöz próbálták juttatni a korrupt fideszes politikust?

2022.01.10.

Barkóczi Balázs: A DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen tett feljelentést a Völner-ügyben - Jogtalan előnyhöz próbálták juttatni a korrupt fideszes politikust?

 

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DK ismeretlen tettes és bűnsegédei ellen feljelentést tett a Völner-ügyben, mert az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem háziőrizetbe, egyértelműen felveti a politikai befolyásolás lehetőséget.

 

A Demokratikus Koalíció szóvivője elmondta: több mint egy hónappal ezelőtt robbant bombaként a hír, hogy Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára, Varga Judit elsőszámú helyettese korrupciós botrányba keveredett. A gyanú szerint Völner alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti összeget fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Dr. Schadl Györgytől, amiért az egykori államtitkárra akár 5 és 10 közötti szabadságvesztés is várhat. De hiába egyértelmű, hogy a Völner-gate az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botránya, Orbán maffiaállamában a kézivezérelt hatóságok egy hónap elteltével sem alkalmaztak semmilyen kényszerintézkedést, Völner továbbra is szabadlábon van – emlékeztett a szóvivő.

 

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette: a Demokratikus Koalíció ezért feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hivatali kötelesség megszegésének gyanújával. „A DK szerint ugyanis egyértelmű: az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem háziőrizetbe, egyértelműen felveti a politikai befolyásolás lehetőséget. Orbán Viktor számára nyilvánvalóan azért kedvező az ügyészség tétlensége, mert így a miniszterelnök gátlástalanul használhatja őt egy esetleges kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogyan azt korábban egy másik korrupt fideszes, Simonka György esetében is láthattuk. A DK felháborítónak tartja, hogy ma Magyarországon Orbán Viktor politikai akarata alapján működhet az igazságszolgáltatás” – fogalmazott Barkóczi.

 

A szóvivő szerint az ügyészség magatartása már több mint egy hónapja teszi lehetővé azt, hogy Völner Pál bizonyítékok eltüntetésével és a tanúk esetleges befolyásolásával akadályozza a nyomozást. „Különösen érthetetlen, hogy Völner még mindig szabadlábon lehet annak fényében, hogy az ex-államtitkár nem tett beismerő vallomást, nem működött együtt a hatósággal, nem válaszolt kérdésekre, a megbánás legkisebb jelét sem mutatta azután, hogy a végrehajtói kar vezetésével összejátszva bajbajutott magyarok feje felett gazdagodott tisztességtelenül” – jelentette ki a DK politikusa, hangsúlyozva: a Demokratikus Koalíció azért tett feljelentést hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen, hogy végre kiderüljön, hogyan lehet az elmúlt évek legmagasabbra rúgó politikai, korrupciós botrányának kulcsszereplője még mindig szabadlábon.

 

„A DK válaszokat vár, vajon a hatóságok tényleg Orbán Viktor akaratát kiszolgálva hagyják-e futni Völnert?” – tette fel a kérdést Barkóczi, hozzátéve: „áprilisban azért is kell kormányt váltanunk, hogy Orbán többé ne tudja kézivezérléssel irányítani a komplett magyar igazságszolgáltatást. A korrupt fideszesek pedig végre azt kapják, amit megérdemelnek: független nyomozati eljárásokat és az őket megillető jogos büntetéseket. Völnerrel, Simonkával és a többi korrupt fideszessel együtt” – zárta sajtótájékoztatóját az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje.

RSS
Kapcsolódó politikusok