Barion Pixel
DK-s politikusok árasztották el Csongrád megyét

DK-s politikusok árasztották el Csongrád megyét

2023.03.29.

DK-s politikusok árasztották el Csongrád megyét

 

Harmadik alkalommal tartott kihelyezett frakcióülést, Budapesttől távol a Demokratikus Koalíció országgyűlési frakciója. Ezúttal Szegeden, illetve Csongrád megyében zajlott a rendezvénysorozat. Az első napon, március 29-én a DK politikusai és az Árnyékkormány tagjai a megye több helyszínén is találkoztak a helyi lakosokkal. Szerdán kora reggel Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszter kezdett Csongrád piacán, ahol a hétszeres rezsiemelés okozta nehézségekről beszélgetett az emberekkel.

Ezután kora délután Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyékminiszter Szentesen beszélt az érdeklődőknek arról, hogy az Árnyékkormány hogyan oldaná meg az iskolák problémáit. Makón pedig Komáromi Zoltán egészségügyi árnyékminiszter és Ráczné Földi Judit, a DK országgyűlési képviselője tartott fórumot az egészségügy válságáról. A nap folyamán Vadai Ágnes honvédelmi ó árnyékminiszter Szegeden, Hegedűs Andrea DK-s képviselő pedig Mórahalmon találkozott a választókkal. Gréczy Zsolt DK-s képviselő vezetésével pedig szemétszedés zajlott a megye területén.

A DK elnök-frakcióvezetője, Gyurcsány Ferenc a nap folyamán több alkalommal is a nyilvánosság elé lépett Csongrád megyében. Először egy szegedi sajtótájékoztatón tett fontos bejelentést: a Demokratikus Koalíció Botka Lászlót, Szeged jelenlegi polgármesterét fogja támogatni a 2024-es önkormányzati választásokon. Gyurcsány Ferenc ezután a szegedi Ifjúsági Házban tartott lakossági fórumot, ahol felvázolta, hogyan vezetné ki a DK és az Árnyékkormány Magyarországot a megélhetési válságból. Majd az esti órákban a DK elnöke egy szegedi sörözőben találkozott 30 év alatti fiatalokkal, hogy átbeszélje velük a magyar fiatalok aktuális problémáit.

RSS
Kapcsolódó politikusok