Barion Pixel
Fogadja el a kormány az ellenzéki városok felajánlását az oltópontok működtetéséről

Fogadja el a kormány az ellenzéki városok felajánlását az oltópontok működtetéséről

2021.03.16.

Fogadja el a kormány az ellenzéki városok felajánlását az oltópontok működtetéséről 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nyilvánvaló tény, hogy a magyar lakosság minél gyorsabb beoltása közös nemzeti érdek, ami felüláll a pártpolitikán, oltáspárti politikai közösségként a DK is azt szeretné, ha minél hamarabb be lenne oltva az ország. 

 

“Az ellenzéki önkormányzatok ezért azzal próbáltak segíteni a kormánynak, hogy összeszedték, hol tudnak oltópontokat létrehozni a tömeges oltáshoz, sőt sok önkormányzat ki is alakított ilyen oltópontokat, ahol sokkal nagyobb biztonságban lehet megszervezni a tömeges oltást, mint egy-egy háziorvosi rendelőben. A Népszava írta meg, hogy mindez hiábavaló volt, a kormány minden esetben elutasította, hogy ezeken az oltópontokon oltsanak.” - foglalta össze a szóvivő. Arra is kitért,  jelenleg tehát ott tartunk, hogy van vakcina, vannak oltópontok is, tömeges oltás azonban mégsincs ezeken a helyeken, mert a kormány ebben a kérdésben sem hajlandó együttműködni az önkormányzatokkal, akadályozva a védekezést.

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ne akadályozza a védekezést és a tömeges oltást, hanem fogadja el az önkormányzatok segítségét és oltson az erre kialakított oltópontjaikon! 

 

“A DK szerint égbekiáltó felelőtlenség, hogy miközben százak halnak meg a harmadik hullámban naponta, a kormány pártpolitikai és hatalmi szempontok miatt nem használja az önkormányzatok oltópontjait, sőt vakcinát sem ad át, hogy az önkormányzatok oltsanak helyette. A DK szerint a kormánynak azonnal fel kell hagynia ezzel a veszélyes, felelőtlen és végeredményben oltás-ellenes hozzáállással!” - sorolta a politikus.  Követelte, fogadják el az önkormányzatok segítségét, főleg, hogy többször kiderült, a kormány egymagában képtelen megszervezni a magyarok tömeges beoltását.

 

Barkóczi Balázs úgy fogalamzott, van abban valami felemelő, hogy az ellenzéki önkormányzatok minden kormányzati támadás és megszorítás ellenére azon fáradoznak, hogy segítsék az emberek tömeges oltását. Nem a sebeiket nyalogatják, nem panaszkodnak, hanem azért dolgoznak, hogy minél hamarabb túl legyünk ezen az egészen. 

 

“Az ellenzéki önkormányzatok nyilvánvalóan rendelkeznek azzal a felelősségtudattal, ami a kormányból láthatóan teljesen hiányzik. Frissen kialakított, gyakorlatilag még steril oltópontok állnak üresen szerte az országban, mert a kormány nem hajlandó együttműködni az önkormányzatokkal.” - tette hozzá zárásként a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok