Barion Pixel
Országgyűlési módosító indítványt nyújtunk be: nem hagyjuk, hogy Orbán az ördögi terve részeként kivezesse Magyarországot az EU-ból

Országgyűlési módosító indítványt nyújtunk be: nem hagyjuk, hogy Orbán az ördögi terve részeként kivezesse Magyarországot az EU-ból

2022.06.26.

Országgyűlési módosító indítványt nyújtunk be: nem hagyjuk, hogy Orbán az ördögi terve részeként kivezesse Magyarországot az EU-ból

 

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról.

 

A DK szóvivője elmondta: a héten megismerhettük Orbán Viktorék európai Magyarország ellen indított támadássorozatának legújabb bizonyítékát, a kormány határozati javaslatát az Európa jövőjéről szóló konferencia kapcsán. „A javaslat gyakorlatilag felszámolná az Európai Parlamentet, leépítené az európai demokráciát és egyetlen célt szolgálna, hogy Orbán Viktor gond nélkül készíthesse elő a Huxitot, azaz Magyarország kilépését az Európai Unióból. Mára teljesen világos, Orbánnak csak addig volt ínyére az uniós tagság, amíg az EU szó nélkül tűrte, hogy a miniszterelnök családtagjai és haverjai milliárdokat lopjanak el a magyar emberek elől az uniós támogatásokból” – fogalmazott a DK-s képviselő.

 

Barkóczi Balázs kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint nem tűrhetjük szó nélkül, hogy Orbán a Huxiton mesterkedik, ezért a DK országgyűlési módosító indítványt nyújt be az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról. „A DK álláspontja szerint egyértelmű, a magyar emberek továbbra is uniópártiak, hazánk jövőjét csak és kizárólag az Európai Unión belül tudják elképzelni, egy felelős és törvényes kormánynak e szerint kellene a magyar érdekeket képviselni. A DK ezért felszólítja a kormányt, hogy álljon ki a tisztességes megélhetés, a teljes körű szociális és egészségügyi ellátás biztosítása mellett. Elvárjuk a kormánytól, hogy erősítse meg Magyarország elkötelezettségét az uniós alapértékek mellett, Európa jövője nem férhet össze egy olyan magyar miniszterelnökkel, aki két lábbal tapossa a szólásszabadságot és a jogállamiságot” – hangsúlyozta a DK-s képviselő.

 

Hozzátette: „Bárhogyan is próbálkozik Orbán, Magyarország érdeke továbbra is az, hogy az Európai Parlament tagjait közvetlenül választhassak meg a magyar emberek, ez a legerősebb választói felhatalmazás, az EP jogköreit ezért nem gyengíteni kell, hanem tovább erősíteni. Ahogyan tovább kell erősíteni a fenntartható fejlődést, a közös uniós határvédelmet és a kisebbségek védelmét is. Orbánnak ezeket mind képviselnie kell, ha nem akarja, hogy végleg bebizonyosodjon, az Európa jövőjéről szóló konferencia meghekkelésével sincs más célja a magyar miniszterelnöknek, mint újabb árkokat ásni hazánk és az EU közé és a magyar emberek akarata ellenére kivezetni hazánkat az Unióból. Legyen világos, a Demokratikus Koalíció minden erejével küzdeni fog Orbán ördögi terve ellen, hazánk helye az Európai Unióban van” – jelentette ki Barkóczi.

 

A DK politikusa azt is elmondta: „az ugyanakkor nem kérdés, napjainkban mindannyiunk közös otthona, az Európai Unió komoly kihívások előtt áll. Ezért is volt fontos, hogy Európai Unió jövőjéről szóló konferencia minden egyes tagállam polgárait és civil szervezeteit is bekapcsolta közös gondolkodási folyamatba. Ezt a demokratikus sikerprojektet próbálja meg Orbán Viktor most a saját, alantos politikai céljaira felhasználni, ami nem szolgálja az európai Magyarország és nem szolgálja az Európai Unió érdekeit sem. A DK ezért is nyújt be országgyűlési módosító indítványt az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról” – ismételte Barkóczi Balázs a sajtótájékoztatón.

RSS
Kapcsolódó politikusok