Barion Pixel
A DK megtudta: már a szülők körében gyűjtik a pénzt a szappanra a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban

A DK megtudta: már a szülők körében gyűjtik a pénzt a szappanra a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban

2022.06.01.

A DK megtudta: már a szülők körében gyűjtik a pénzt a szappanra a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban

 

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a DK megtudta: egy hónapja nincs szappan a budapesti Leövey Klára Gimnáziumban.

Mint a DK szóvivője elmondta: több Facebook-poszt is tanúskodik arról, hogy a tanárok egy meglepő levelet kaptak egy közös levelezőlistán, miszerint nekik kellene összegyűjteniük 2500 forintot, hogy fél évre megoldják a szappant a tanári mosdókba. Fejenként 50-100 forinttal kellene hozzájárulniuk, hogy legyen szappan, de ezzel a diákok kézmosása még nem lenne biztosított, ahhoz a szülők segítségét fogják kérni – idézte a DK képviselője.

Barkóczi Balázs kijelentette: a Demokratikus Koalíció szerint történelmi bűnt követ el a törvénytelen kormány az iskolák ellen, ilyen botrány egyetlen európai ország egyetlen iskolájában sem fordulhatna elő. „Ki a felelős azért, hogy nincs szappan egy budapesti gimnáziumban, és vajon hány ilyen iskola van még az országban? Miért a tanároknak és a szülőknek kell szappanra gyűjteniük ahelyett, hogy a befizetett adónkból az állam végezné a dolgát és biztosítaná az iskolának? Mi lesz a következő? Legközelebb a tanárok fizetésére is közadakozás indul a szülők körében és jön a fizetős oktatás?” – sorolta a kérdéseket a DK politikusa, hozzátéve: a DK szerint az ügy nem maradhat következmények nélkül, ezért azonnali magyarázatot követelnénk az Oktatási Minisztériumtól, ha lenne ilyen Magyarországon, de mivel nincs, az ezért papíron felelős Belügyminisztériumtól várunk választ az ügyben.

„Nem elég, hogy a tanári bérek Magyarországon az egyik legalacsonyabbak az EU-ban, nem elég, hogy a törvénytelen kormány elvette a tanárok sztrájkjogát, nem elég, hogy fejenként ezer forinttal alázták meg állami szinten a tanárokat pedagógusnap alkalmából, még szappanra is sajnálják a pénzt a hazánkon uralkodó fideszes milliárdosok. Itt vagyunk egy járványhelyzet után, és a gyerekeink nem tudnak kezet mosni az iskolában, mert a kormány még erre is sajnálja a pénzt. Ez olyan szégyen, amit egy demokratikusan megválasztott, törvényesen működő kormány soha nem engedhetne meg magának egyetlen európai országban, ilyet csak megszállók és törvénytelen kormányok csinálnak” – fogalmazott Barkóczi Balázs, majd újra felszólította a Belügyminisztériumot, hogy adjanak azonnali magyarázatot a történtekre, mert ez az ügy nem maradhat következmények nélkül.

RSS
Kapcsolódó politikusok