Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Reagálás Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára - Nem lesz pedagógusbéremelés

Barkóczi Balázs: Reagálás Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára - Nem lesz pedagógusbéremelés

2021.10.08.

Barkóczi Balázs: Reagálás Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára - Nem lesz pedagógusbéremelés

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és képviselőjelöltje, pénteki sajótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: Orbánék már nem először bizonyítják, hogy ígérni korlátlanul bármit lehet; ami eszükbe jut éppen, azt bemondják, mintha nem lenne holnap, aztán legfeljebb nem teljesítik. 

 

„Most legújabban épp a pedagógusbér kérdése esett áldozatul a nagyotmondóversenynek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember végén belengette: 2022. január 1-jén valamekkora pedagógus-béremelés jön. Az emelést akkor biztosra ígérte, csak az összeg mértéke kérdéses – állította Gulyás. Ezzel szemben Orbán Viktor ma reggeli Kossuth Rádiós hakniján már azt közölte, hogy a pedagógusok egyelőre biztosan nem kapnak semmit se.” – foglalta össze a politikus.  

 

Barkóczi Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbánék a pedagógus bérekkel szórakoznak. 

 

„Nem lehet azokon az embereken spórolni, akik a gyermekeinket, a jövő generációját nevelik. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kormánnyal visszaállítjuk az egységes közalkalmazotti védelmet minden oktatásban dolgozó számára, és egyértelműen meghatározzuk a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvény szabályainak megfelelően. A kötelező óraszám felett ellátott tanórák, foglalkozási órák túlóraként kerülnek kifizetésre, felülvizsgáljuk a pedagógusok előmeneteli rendszerét és a jelenlegi, minden szempontból alkalmatlan minősítési és tanfelügyeleti rendszert megszüntetjük!” – ismertette a politikus. 

 

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott, furcsa fejlemény, hogy a beígért béremelést lefújják azzal az indokkal, hogy „hitelből nem lehet bért emelni”. Arra is kitért, érdekes módon hitelből mindenki másnak lehet osztogatni kötelező kampánytevékenységként, de a pedagógusokat így büntetik, mert hajlandóak kiállni magukért és sztrájkbizottságot alapítottak. 

 

„Ez pedig elfogadhatatlan, pláne, ha megnézzük, hogy milyen mértékben tette tönkre a pedagógus hivatást a kormány 2010 óta minden tekintetben.” – tette hozzá a DK szóvivője.

RSS
Kapcsolódó politikusok