Barion Pixel
Az összeomlás peremén billeg a vonatközlekedés Pest megyében

Az összeomlás peremén billeg a vonatközlekedés Pest megyében

2019.09.08.

Az összeomlás peremén billeg a vonatközlekedés Pest megyében

 

Sok más mellett még a MÁV is megnehezítette az iskolakezdést, mivel vonatkimaradások, késések jellemezték az őszi szezon indulását Pest megyében, s ezeken tovább rontott, hogy még az utasokat sem voltak képesek minderről tájékoztatni. Egy ellenzéki többségű megyei közgyűlés ezt nem fogja megengedni. A helyzetről Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalícó új szóvivője tartott sajtótájékoztatót. 

– A Pest megyeiek számára mindennapos rutinná vált, hogy késnek a vonatok, így hiába akarnak Üllőről, Monorról, Ceglédről, Pécelről – és még hosszan sorolhatnám – bejutni Budapestre. Én Isaszegről járok be nap mint nap dolgozni, és csak nálunk, csak az első napon mintegy 60 gyermek késett el az iskolából.

 

A Demokratikus Koalíció szerint nyilvánvaló, hogy a MÁV a következő hónapokban sem lesz úrrá a fennakadásokon, továbbra is ugyanúgy lesznek járatkimaradások, késések, s a Pest megyeiek ezrei és tízezrei fognak elkésni az iskolából vagy a munkahelyükről.

 

Hiába megy ez így évek óta, Pest megye fideszes közgyűlése látványosan hallgat, soha nem álltak ki a MÁV miatt késő Pest megyeiek mellett. Márpedig ha a kormány nem tesz semmit, akkor

 

a megyei közgyűlésnek kell nyomást gyakorolnia, ezért a Demokratikus Koalíció arra kér mindenkit, hogy október 13-án szavazzanak a DK megyei listájára, hiszen itt az idő, hogy véget vessünk az állandó késéseknek és járatkimaradásoknak.

 

Aki az agglomerációból jár be, jól ismeri, milyen érzés, amikor reggel a pályán megálló vonattól kell elbotorkálni a legközelebbi állomásig, s milyen érzés magyarázkodni a munkahelyen, hogy reggel hiába indult el időben, a MÁV miatt mégsem tudott pontosan beérni – mondta Barkóczi Balázs.

 

A szóvivő megalázónak és igazságtalannak nevezte, hogy a Pest megyeiek havonta több ezret költenek jegyekre vagy bérletekre, mégis elkésnek a munkahelyükről, illetve a gyerekkel az iskolából. Hozzátette:

 

– A helyzet tarthatatlan, miközben a kormány semmit nem tesz a megoldására. Ahogy Pest megye közgyűlése sem tesz semmit, tehát egy ellenzéki többségű közgyűlésre van szükség. Ezért is kérjük, hogy október 13-án szavazzanak a DK megyei listájáta, mert itt az ideje véget vetni az állandó késéseknek és járatkimaradásoknak!

 

Kérdésre válaszolva Barkóczi Balázs kijelentette, hogy mindenekelőtt véget kell vetni a MÁV folyamatos sikerpropagandájának, és egy ellenzéki többségű Pest Megyei Közgyűlés képes lenne megfelelő nyomást gyakorolni a MÁV-ra a javulás érdekében.

 

RSS
Kapcsolódó politikusok