Barion Pixel
A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában elhangzottakra

A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában elhangzottakra

2020.09.18.

A DK reagálása Orbán Viktor ma reggeli rádióinterjújában elhangzottakra

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján, utalva a miniszterelnök reggeli rádiós szereplésére úgy fogalmazott: Orbán Viktor kormányzás helyett ma is propagandabeszédet tartott a Kossuth Rádióban. 

 

Barkóczi szerint a  miniszterelnök által elmondottak és a Korányi kórházban készült mai videója együttesen azt mutatták meg, hogy a miniszterelnök és a kormány elveszítették az irányítást mind a járvány, mind a válság kezelése felett. 

 

“Orbán Viktornak maga az ügyeletes orvos mondta el a Korányi kórházban, hogy náluk nem lélegeztetőgépből van hiány, az volt eddig is, inkább szakember nincs, aki a gépeket kezelje. A válságot illetően azt mondta a miniszterelnök, hogy szerinte a dolgozók száma nem csökken, hanem nő, nem munkanélküliségre, hanem munkaerőhiányra kell készülni.” - foglalta össze a szóvivő. 

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció figyelmezteti a miniszterelnököt: a valóság tagadása nem állítja meg sem a járványt, sem a válságot. 

 

“A DK szerint hiába mondogatja naponta a miniszterelnök, hogy felkészítették az egészségügyet, és hogy nincs válság, ettől még egyik sem lesz igaz. A DK szerint a kormány két fronton is kudarcot vallott: kudarcot vallott az egészségügy felkészítésében, hiszen 10 év megszorításait és rombolását nem lehet hónapok alatt helyrehozni, ezért van kevés orvos, ápoló és technikus. Valamint kudarcot vallott válságkezelésben is, Orbán Viktor állításával szemben ugyanis a leges legóvatosabb becslések szerint is 200 ezer ember van, aki az elmúlt hónapokban veszítette el a munkáját, de valószínűleg ennél is jóval nagyobb ez a szám.”- hangsúlyozta a szóvivő, hozzátéve: mindkét adatért az az Orbán Viktor a felelős, aki láthatóan semmiért nem hajlandó vállalni a felelősséget.

 

Barkóczi emlékeztetett, Orbán Viktor évek óta menekül a független sajtó, a valódi kérdések és a viták elől, ezért ritka, hogy olyat látunk, hogy valaki szembesíteni tudja őt a valósággal. 

 

“A miniszterelnök Korányi kórházban történt látogatásán viszont pontosan ez történt: az ügyeletes orvos azt mondta, hogy eddig sem a lélegeztetőgépek hiányoztak, hanem a technikusok, akik működtetik ezeket. A kormány és a valóság közötti szakadék minden kérdésben ekkora, akár a járvány, akár a válság kezelését nézzük.” - zárta a sajtótájékoztatót a DK szóvivője. 

RSS
Kapcsolódó politikusok