Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Az orbáni infláció elérte a pékeket - Orbán miatt drágul a kenyér

Barkóczi Balázs: Az orbáni infláció elérte a pékeket - Orbán miatt drágul a kenyér

2022.08.26.

Barkóczi Balázs: Az orbáni infláció elérte a pékeket - Orbán miatt drágul a kenyér

 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Pékszövetség elnöke szerint jelentős drágulás várható a pékáruknál, mert be kell építeniük az áraikba a kormányzati rezsiemelést.

 

“Ez a sokadik dolog, ami a mindennapjainkat érinti és Orbán rezsiemelése miatt fog tovább drágulni a következő hetekben és hónapokban. A hétszeresére emelt gázárat tehát nem csak akkor fogjuk megfizetni, amikor kifizetjük a rezsit, hanem akkor is, amikor boltba megyünk, amikor befizetjük a gyerek iskolai étkezését.” - magyarázta a politikus.

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció mindenkit emlékeztet: az orbáni infláció és az orbáni rezsiemelés miatt drágul a kenyér és a mindennapi megélhetés Magyarországon.

 

“Orbán tette tönkre a forintot és Orbán emelte a hétszeresére a gázárat, ezért a drágulás is Orbán Viktor miatt van. A DK szerint a helyzet megoldásához előbb fel kell ismerni a problémát, a probléma pedig maga a miniszterelnök. Orbán miatt van válság ma Magyarországon, és amíg Orbán marad, addig marad a válság is.” - sorolta a politikus.

 

Barkóczi hangsúlyozta, most látszik, hogy minden magyar duplán fogja megfizetni a rezsiemelést is.

 

“Először a rezsiszámlával, utána a bevásárlással, az igénybe vett szolgáltatásokkal, gyakorlatilag mindennel, hiszen minden cégnek a többszörösére emelkedett a rezsije. Orbán Viktor elhozta nekünk az ezer forintos kenyér korszakát és ki tudja, hogy hol van még a szakadék alja. Egy biztos: minél tovább marad Orbán Viktor a miniszterelnök, annál tovább fog tartani az általa okozott válság is.” - fűzte hozzá a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok