Barion Pixel
Tíz kérdés, amire Orbán Viktor biztosan nem fog válaszolni - A Demokratikus Koalíció aktivistái Orbán várbeli rezidenciája előtt titlakoztak

Tíz kérdés, amire Orbán Viktor biztosan nem fog válaszolni - A Demokratikus Koalíció aktivistái Orbán várbeli rezidenciája előtt titlakoztak

2020.01.09.

Tíz kérdés, amire Orbán Viktor biztosan nem fog válaszolni - A Demokratikus Koalíció aktivistái Orbán várbeli rezidenciája előtt titlakoztak

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője tartott csütörtökön sajtótájékoztatót a miniszterelnök várbeli rezidenciája, a Karmelita kolostor előtt. A DK szóvivője és aktivistái abból az alkalomból jelentek meg a hivatal előtt, hogy Orbán Viktor fogadta a sajtó képviselőit. 

 

“A miniszterelnök az orosz recept szerint, Vlagyimir Putyinhoz hasonlóan évente egyszer eljátsza, hogy áll az újságírók kérdései elé, miközben egyébként 10 éve tűzzel-vassal üldözi a szabad sajtót. Bújt ő már függöny mögé is, most a Karmelita kolostorban bújt el, hogy pár, vélhetően jó előre kiválasztott kérdésre válaszoljon. Vannak azonban olyan kérdések, amelyre a miniszterelnök soha nem válaszolt és soha nem is fog, mert ahhoz gerincre lenne szüksége.” - mondta a DK szóvivője. 

 

A performansszal egybekötött sajtótájékoztató közben a DK aktivistái táblákat tartottak fel, amelyen a miniszterelnök számára kínos kérdések jelentek meg. 

 

“A Demokratikus Koalíció aktivistái, európai magyar polgárok azért jöttek ma ide, hogy bemutassanak 10 kérdést, amelyre a miniszterelnök bizonyosan nem fog válaszolni. Olyan kérdéseket, amelyek foglalkoztatják az egész országot, Orbán Viktor mégis hallgat vagy egyenesen tagadja a valóságot.” - mondta Barkóczi Balázs, majd ismertette a miniszterelnöknek szóló kérdéseket. 

 

- Miért él nyomorban már negyedmillió nyugdíjas?

- Miért a Gyurcsány-kormány emelte utoljára, immáron 10 éve a családi pótlékot és a nyugdíjminimumot?

- Miért nem hirdetik ki az országos egészségügyi válsághelyzetet?

- Miért nevezik “klímahisztinek” a klímakatasztrófát?

- Összesen mennyi közpénzt vittek külföldre határon túli stadionokra és akadémiákra?

- Miért lehet Budapesten orosz kémközpont?

- Miért nem szavazzák meg a családon belüli erőszak elleni Isztambuli Egyezményt?

- Miért nem tartja be a törvényeket a Felcsút Akadémia és adja ki a DK által kiperelt számlákat?

- Miért magasabbak a lengyel, a cseh, a szlovák, és lassan a román bérek is a magyarnál?

És végül: - Milyen érzés a leggazdagabb magyarnak lenni?

 

A DK szóvivője hangsúlyozta, akár estig lehetne sorolni a fontos kérdéseket a CEU elüldözésétől a Magyar Tudományos Akadémia beszántásán át a rabszolgatörvényig, ám a legfontosabb: mikor lesz végre olyan miniszterelnöke az országnak, aki nem bújkál a saját népe elől.

 

“Aki évente egyszer bezárkózik a Várba, hogy válogatott újságírók előtt játssza el, hogy ő bizony válaszol, az nem egy európai ország miniszterelnökeként viselkedik. Ez a magatartás egy népét lenéző diktátor, egy megközelíthetetlen maffiavezér viselkedése. Ha Orbán Viktor egy európai Magyarország miniszterelnöke lenne, akkor a fenti kérdések eleve fel sem merülhetnének.” - jelentette ki Barkóczi. 



RSS
Kapcsolódó politikusok