Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Már Gulyás is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát - A Fidesz láthatóan már támogatja a DK szabad vakcinaválasztásért indított petícióját

Barkóczi Balázs: Már Gulyás is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát - A Fidesz láthatóan már támogatja a DK szabad vakcinaválasztásért indított petícióját

2021.05.04.

Barkóczi Balázs: Már Gulyás is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát - A Fidesz láthatóan már támogatja a DK szabad vakcinaválasztásért indított petícióját

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és képviselőjelöltje keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbánék pánikkormánya rendszeresen bizonyítja, hogy van létjogosultsága annak a szép magyar mondásnak, miszerint csak az ökör következetes. 

 

„Ők a járvány kezdete óta kapkodnak, hozzák rendre az egymásnak ellentmondó intézkedéseket, a tájékoztatás pedig többnyire arról szól, hogy Orbán Viktor szerdán a Facebookon egy perces videóban közli, hogy Gulyás Gergely a másnapi kormányinfón bejelentést tesz, így csütörtökön meghallgathatjuk a felhívást, hogy péntek reggel a Kossuth Rádióból megtudhatjuk majd a továbbiakat, végül pedig szombaton lapozhatjuk a Magyar Közlönyt, már ha nem hal le az oldal „terheléses támadás” miatt. Nincs ez másként az oltásokhoz való hozzáállásukkal sem. Ez pedig sajnos egyáltalán nem olyan nevetséges, hiszen az oltás életeket ment, és segít visszafogni a vírust.” – foglalta össze a politikus. Hangsúlyozta, ha a kormány nem kommunikál ebben átláthatóan, hanem csak ködösítenek és mellébeszélnek, először a nyugati vakcinák ellen uszítanak, bennünket pedig igaztalanul oltásellenességgel vádolnak, nem fogják segíteni az emberek bizalmának növelését. 

 

„Tegnap azonban már maga Gulyás Gergely is kénytelen volt a szabad vakcinaválasztás mellett letenni a voksát egy interjúban. Azt mondta: lesz még olyan oltási akció, mint múlt pénteken, ugyanis a miniszter szerint a kormány is látja, hogy sokkal többen oltatnák be magukat, ha az oltóanyag típusa számukra elfogadható.” – ismertette a DK jelöltje. 

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szerint rendkívül örvendetes, hogy már Gulyás Gergely is elismeri a szabad vakcinaválasztás fontosságát, és a Fidesz is támogatja a DK szabad vakcinaválasztásért indított petícióját, amit eddig habzó szájjal üldöztek. 

 

„Ugyanakkor mi, európai magyarok rendkívül szomorúnak és károsnak találjuk, hogy erre eddig kellett várni. Hónapok mentek el azzal, hogy a Fidesz-kormány józan cselekvés és átlátható tervezés helyett már megint plakátokon harcolt és láthatatlan ellenségekre lőtt a nagyon is látható ellenség, a vírus helyett. Ideje volt, hogy belátták: nem oltásellenes az, aki szeretné eldönteni, melyik vakcinát kéri. Ezért most kellene kiállniuk és bocsánatot kérni az emberektől az elmúlt hónapokért.” – jelentette ki Barkóczi. 

 

A szóvivő emlékeztetett, hogy a DK kezdetektől a szabad vakcinaválasztást preferálta. 

 

„Ezért indítottunk aláírásgyűjtést, ezért nyújtottunk be törvényjavaslatot – amit természetesen egy széles mozdulattal söpört le a bátor 133 ember. Mi ugyanis úgy gondoljuk, ha egyszer rendelkezésre áll több olyan oltóanyag, amit az Európai Unió Gyógyszerügynöksége bevizsgált és jóváhagyott, akkor lehessen is ebből választani, ne a szerencsén és a széljáráson múljon, hogy kinek milyen oltás jut. Ha a kormány is ezt az irányvonalat követi már az elejétől, sokkal nagyobb lett volna az emberekben a bizalom az oltás iránt, sokkal többen regisztráltak volna rövidebb idő alatt.” – fogalmazott a politikus.  Arra is kitért, hogy ha pedig a kormány nem csinálja meg ezt a cirkuszt és sorozatos melléfogást a tömeges oltások szervezésénél – például az „egy hétvége alatt beoltanak mindenkit, jöjjön, aki kapott smst, de mégse jöjjön, de ha már idejött beoltják” fiaskóra, vagy a múlt pénteki „terheléses támadásra”, ami már a sokadik volt ebben a járványban, legalábbis kormány szerint. 

 

„Csoda, ha az emberek nem bíznak azokban, akik egy működő honlapot is képtelenek összehozni?” – tette fel a kérdést Barkóczi.

RSS
Kapcsolódó politikusok