Barion Pixel
Brutális élelmiszer-és benzináremelkedés várható - Ezt már Matolcsyék is elismerik

Brutális élelmiszer-és benzináremelkedés várható - Ezt már Matolcsyék is elismerik

2020.09.28.

Brutális élelmiszer-és benzináremelkedés várható - Ezt már Matolcsyék is elismerik 



Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentése szerint Matolcsy György jegybankelnök éppen most ébredt fel az álomvilágból. A szóvivő elmondta, a jegybank jelentése elismeri, hogy nem csak válság van, válság lesz még jövőre is: az üzemanyagárak és az élelmiszerárak további drasztikus emelkedése várható. 

 

“A jelentés arra jut, hogy keserves idők várnak a nyugdíjasokra és azokra, akik beosztással eddig épphogy kijöttek a jövedelmükből. Márpedig ha Matolcsy György, az ok nélküli optimizmus élő védőszentje is vészharangot kongat, akkor bizony nagy a baj.” - hangsúlyozta a DK szóvivője. 

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szerint mára a jegybank is elismerte, hogy Magyarország vakrepülésben száguld egy elhúzódó és gyötrelmes gazdasági válságba. Hozzátette, a DK szerint ez már nem a vírus, hanem a kormányzati tétlenség és felelőtlenség következménye. 

 

“A DK szerint ha a kormánynak fontosak lennének az idősek, a családok és a magyar gazdaság, akkor tűzoltásszerű válságkezelésbe kellene kezdenie: érdemben megemelve és kiszélesítve vissza kellene hoznia az augusztusban véget ért állami bértámogatást a munkahelyek védelmében, azonnali, akár 50 ezer forintos segítséget kellene adnia a nyugdíjasoknak, meg kellene dupláznia a családi pótlékot, csökkentenie kellene az üzemanyagokat terhelő brutális adókat. Végül, de nem utolsó sorban pedig ingyenessé kellene tennie a koronavírus-teszteket mindenkinek, aki csak kéri, hogy legalább a karanténba kerülő munkavállalók miatt ne csökkenjen a gazdasági teljesítmény.” - sorolta a szóvivő, kiemelve, ha ez továbbra is elmarad, akkor nagyon egyszerű a képlet: ha nem lesz válságkezelés, akkor lesz helyette válság.

 

Barkóczi emlékeztetett, a DK-sok és ellenzékiek hiába mondták hónapokon át, hogy valódi válságkezelés nélkül bajban lesz az ország. 

 

“A kormány válságkezelés helyett inkább tündérmeséket szőtt gazdasági növekedésről, V-alakú visszapattanásról és válságálló magyar gazdaságról, miközben a pénzünk Kövér László dolgozószobájára, fociakadémiákra és oligarchamentésre ment el még a közelmúltban is.” - sorolta a szóvivő. 

RSS
Kapcsolódó politikusok