Barion Pixel
Heves és Nógrád megyében járt a DK frakciója

Heves és Nógrád megyében járt a DK frakciója

2023.04.19.

Heves és Nógrád megyében járt a DK frakciója

 

Negyedik alkalommal indult el a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója, hogy a fővárostól távol tartsa meg a frakcióülését: Miskolc, Pécs és Szeged után Heves és Nógrád megye volt a célállomás. A korábbiakhoz hasonlóan most is számtalan programmal várták az embereket, hogy meghallgathassák a problémáikat és elmondhassák nekik a javaslataikat.

Az első napon, április 18-án reggel Varju László várta az érdeklődőket a gyöngyösi piacon. Az élelmiszerinfláció az itteni árusokat sem kerülte el, az árak az egy évvel ezelőttieknek a többszörösére változtak. A vásárlók is megérzik ezt: Varju Lászlónak többen is elpanaszolták, hogy milyen nagy mértékben keseríti meg az emberek életét az orbáni infláció, és hogy sokaknak már egy egyszerű bevásárlás is milyen nagy terhet okoz.

Ugyanezen a napon Hegedűs Andrea a Palóc Nők a Holnapért Egyesülettel tartott közösen fórumot Salgótarjánban, akikkel többek között a férfiak és a nők közötti bérkülönbségről beszélgettek.

Ezután szintén Salgótarjánban Varga Ferenc és Arató Gergely, Pásztón Kálmán Olga, Bátonyterenyén Komáromi Zoltán és Ráczné Földi Judit, Füzesabonyban Sebián-Petrovszki László, Verpeléten Vadai Ágnes, Hatvanban Varju László találkozott a helyi lakosokkal, hogy az orbáni infláció okozta terhekről beszélgessenek. A DK-s képviselők világossá tették mindenki számára: a történelmi élelmiszerdrágulásról kizárólag Orbán Viktor tehet, miatta élnek rosszabbul évek óta.

Kedd délután Gyurcsány Ferenc egy nagyszabású fórum keretében beszélgetett az egriekkel az Agria Moziban. A DK elnökének látogatására megtelt a terem, rengeteg érdeklő akart kérdezni tőle. Ezen az eseményen is látszott, mi érdekli most igazán az embereket: a megélhetési válság és az orbáni infláció. Este Gyurcsány Ferenc helyi fiatalokkal találkozott, akiknek válaszolt a kérdéseikre.

Másnap, április 19-én reggel további városokba látogattak el a DK-sok, hogy minél több ember véleményét hallgathassák meg. Dávid Ferenc és Varga Zoltán a pásztói, Sebián-Petrovszki László és Barkóczi Balázs a salgótarjáni, Gréczy Zsolt a hatvani, Varga Ferenc az egri piacon, valamint Arató Gergely és Ráczné Földi Judit az egri Coop előtt állították fel a pultjukat. A problémákat a végtelenségig tudták volna hallgatni, hiszen az Orbán-kormány miatt mindenkinek egyre nehezebb a megélhetés. Mégis, igyekeztek megnyugtatni az embereket: van kormányzóképes alternatíva, mára a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból.

RSS
Kapcsolódó politikusok