Barion Pixel
Folytatódik az értelmetlen pénzszórás - Űrprogramra költ a kormány a gazdasági válságkezelés helyett

Folytatódik az értelmetlen pénzszórás - Űrprogramra költ a kormány a gazdasági válságkezelés helyett

2020.10.21.

Folytatódik az értelmetlen pénzszórás - Űrprogramra költ a kormány a gazdasági válságkezelés helyett

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: nap, mint nap elképedve olvashatjuk, hogy Orbán Viktor, afféle mini diktátorként milyen elképesztő dolgokra képes a gazdasági válság közepette a pénzt elszórni.

 

“ A Bozsik-stadion projektje, a Nemzeti Sportközpontok, a Puskás Aréna hibrid gyepének karbantartása, Kövér László szőnyegei, Semjén Vadászati Világkiállítása, vagy épp Matolcsy gigaszobrai után most ismét egy megdöbbentő kiadást jelentettek be. Ez pedig nem más, mint az egyébként már önmagában is nevetséges magyar űrprogram.” - sorolta a szóvivő, hozzátéve, a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból egymilliárd forintot csoportosított át a Külügyminisztérium számára bizonyos  “űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra”.



Barkóczi Balázs közölte: a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, fejezzék be az értelmetlen pénzszórást, és koncentráljanak végre a valódi válságkezelésre!

 

“Mi, európai magyarok nem fogadjuk el, hogy Orbánék úgy tekintenek lassan a Gazdaságvédelmi Alapra, mint a saját kis malacperselyükre. Ha visszaemlékszünk, az elmúlt hetekben osztogattak már belőle a Belügyminisztériumnak, a Közszolgálati Egyetemnek és most Szijjártó hivatalát is megajándékozták egymilliárd forinttal.” - emlékeztetett a Dk szóvivője. Barkóczi arra is kitért, hogy eközben a magyar családok a padlóra kerültek, a kis- és középvállalkozások állami segítség híján tönkrementek, a munkavállalók pedig tömegesen kerülnek utcára és se bértámogatás, se meghosszabbított álláskeresési járadék nem jut nekik. 

 

“Az egészségügy, a kórházak romokban, de Orbánék hamarabb fognak halálcsillagot építeni, mint kórházakat.” - mondta a szóvivő. 

 

Barkóczi úgy fogalmazott, alapvetően nem világos, hogy mit szeretne elérni ez a kormány az űrben, miközben itt a földön is botrány amit művelnek. 

 

“Az sem teljesen világos, hogy mik ezek az ominózus űrtevékenységgel kapcsolatos feladatok, amik miatt a Külügyminisztérium egymilliárd forintot kapott. Természetesen elképzelhető, hogy Szijjártó Péter külügyminiszterként most már a helikoptert is kinőtte, és most már inkább űrhajóval fog közlekedni az Adriára, de ebben az esetben sem tartjuk indokoltnak, hogy erre a közpénzt szórják el.” - mondta a DK-s szóvivő.  Barkóczi szerint az viszont  tény, hogy ezeknek az elszórt milliárdoknak mind meglenne a helye az országban, amivel Orbánék enyhíthetnék a gazdasági válság hatásait, fordíthatnák bértámogatásra, álláskeresési járadék meghosszabbítására, duplájára emelhetnék a családi pótlékot. 

 

“Mi, európai magyarok ezt hónapok óta mondjuk már, ám Orbánék mindezek helyett inkább tovább folytatják az ipari méretű herdálást és hazudozást.” - jelentette ki zárásként Barkóczi Balázs. 

RSS
Kapcsolódó politikusok