Európának nehéz hazudni: A DK elküldi a Tiborcz bűnösségét igazoló dokumentumokat, amelyeket Orbán szemrebbenés nélkül letagadott

2019.10.01.

A magyar miniszterelnök gyakorlatilag belehazudott az EU soros elnökségét betöltő Finnország kormányfőjének arcába, amikor letagadta vejének, Tiborcz Istvánnak a korrupcióját. Pedig az ügyben már az unió is vizsgálódik. A DK ezért elküldi a dokumentumokat a finn kormánynak. Barkóczi Balázs szóvivő sajtótájékoztatója.

– A finn miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor akkorát hazudott, hogy majdnem leszakadt a plafon. Amikor az EU soros elnökségét vezető

Finnország kormányfőjét arról kérdezték, hogyan jutottak uniós támogatások Orbán vejéhez, és mit tehet ez EU, hogy a jövőben ilyesmi ne forduljon elő, akkor Orbán Viktor magához ragadta a szót, és azt mondta, hogy ez fake news, azaz álhír. Azt nem tette hozzá, hogy Felcsúton tulajdonképpen nincs sem stadion, sem kisvasút, de még ennek is eljöhet az ideje.

Döbbenetes, hogy Orbán Viktor beteges hazudozási kényszere mára ilyen méreteket öltött. A miniszterelnök veje ugyanis közismerten uniós pénzekből lett milliárdos, a botrányos kivitelezésű közvilágítás-fejlesztésekkel, az EU csalás elleni hivatala pedig meg is állapította a korrupció gyanúját – emlékeztetett Barkóczi Balázs.

A Demokratikus Koalíció még a mai napon minden dokumentumot elküld a finn miniszterelnöknek, amelyek feketén fehéren bizonyítják, hogy Orbán Viktor veje igenis lophatott uniós pénzeket. Tudja csak meg az EU soros elnökségét betöltő Finnország is, kivel van dolga.

Barkóczi Balázs szerint a finn kormánynak saját szemével kell látnia, milyen égbekiáltó hazugságot engedett meg magának a magyar miniszterelnök. – Aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, mint a régi slágerben. Orbán és családja mindezekben élen jár, az EU nyomozó szervei szerint is, olyannyira, hogy komplett nyomozást folytattak le az Elios-ügyben, s ki akarták hallgatni a miniszterelnök vejét, Tiborcz Istvánt is.

A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor tagja a költségvetési ellenőrző bizottságnak, így betekinthet az Elios-ügy nyomozati irataiba. – A DK figyelmezteti a miniszterelnököt: hiába tagadja a nyilvánvalót és hiába hazudja le a csillagokat az égről, az egész ország tudja, hogy családja európai uniós pénzek ellopásával válhatott milliárdossá – mondta Barkóczi Balázs, és megismételte, hogy a Demokratikus Koalíció minden, Tiborcz bűnösségére vonatkozó dokumentumot elküld a finn miniszterelnöknek.