Barkóczi Balázs: Kérdőívek és fenyegetések helyett azonnali, 45 százalékos béremelést kell adni a pedagógusoknak

2023.03.02.

Újabb megaláztatás érte a magyar pedagógusokat: a forrongó iskolák megfegyelemzésével megbízott rendőrtábornok, Pintér Sándor idén szeptembertől a tanárokra kényszerít a megkérdezésük nélkül egy teljesítményértékelési rendszert, majd pedig utólag kérdőíveket küld az iskolákba, hogy véleményezhessék az intézkedést.

Az Árnyékkormány szerint érdemi béremelés helyett az Orbán-kormány inkább kérdőíveket küldözget a tanároknak, hogy utólag igazolja a megfélemlítésre is alkalmas, tisztázatlan teljesítményértékelési rendszer bevezetését. Ez a lépés nem más, mint a kirúgásokkal és fenyegetésekkel terrorizált pedagógusok nyílt provokációja, miközben a tanári fizetések a tisztességes megélhetésre sem elegendőek. Az Árnyékkormány szerint teljesítményértékelés helyett azonnali, 45 százalékos tanári béremelésre van szükség. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a pedagógusokat végre megbecsüljék és tisztességes bért kapjanak.