Barion Pixel
Mikor hajlandó végre foglalkozni a mentelmi bizottság Rogán Antal kétes hitelügyleteivel?

Mikor hajlandó végre foglalkozni a mentelmi bizottság Rogán Antal kétes hitelügyleteivel?

2021.02.27.

Mikor hajlandó végre foglalkozni a mentelmi bizottság Rogán Antal kétes hitelügyleteivel?

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján ismertette, a párt  még február elején vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Rogán Antal ellen, amikor kiderült, hogy a propagandaminiszter újabb házassága egyből egy gyanús, milliárdos kölcsönügylettel kezdődött. Mint emlékeztetett, a 444.hu internetes portál írta meg ugyanis, hogy Rogán feleségének családja 1022 hektárnyi földet szerzett meg 1,6 milliárd forintért. 

 

“A hitelt nevetségesen alacsony, mindössze 5%-os önrésszel a Mészáros Lőrinchez köthető Budapest Bank biztosította. Beadványunkra Hargitai Miklós, a Mentelmi Bizottság elnöke azóta sem reagált, vagyis úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP szerint teljesen természetes, hogy miközben az ország szép lassan tönkremegy, emberek veszítik el a munkájukat és magyar vállalkozások szűnnek meg minden nap, addig a pánikkormány milliárdos elitje újabb milliárdokból vásárolja fel az országot, méghozzá szó szerint.” - foglalta össze a szóvivő.

 

Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció nevében feltette a kérdést Hargitai Miklósnak, hogy mikor hajlandóak végre foglalkozni a propagandaminiszter vagyonosodásával.

 

“Talán meg akarják várni, amíg a Rogán család földbirtokai termőre fordulnak? Az országnak joga van tudni, hogy Rogán Antal újdonsült házastársa és családja hogyan jutott mindössze 5%-os önrésszel több mint másfél milliárd forinthoz! Hogyan lehetséges az, hogy a fideszes luxuskormány tagjai még egy banki hitelügyletnél is olyan kiváltságokat élveznek, amit senki más rajtuk kívül ebben az országban?” - sorolta a politikus. 

 

“A mentelmi bizottság mindig késlekedés nélkül jár el, ha egy ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről van szó, most viszont lapít és hallgat, és Rogánnal együtt próbál meg kibújni a felelősség alól.” - tette hozzá Barkóczi.

 

A szóvivő úgy fogalmazott, bármely európai országban derülne is ki ilyen, a kormány egy tagjához kötődő kétes hitelügylet, az adott politikusnak még aznap örökre távozni kellene a közéletből. 

 

“Itt azonban, úgy látszik, vég nélkül ki lehet játszani a magánéleti kártyát, legyen szó bár a miniszteri fizetés többszörösébe kerülő adriai luxusjachtozásról, illegális drogos szexbulikról, vagy arról, ha valaki a szokásos önrész mértékének a töredékéért jut milliárdos hitelekhez a bankszektornak a párttársai által bekebelezett részéből.” - mondta Barkóczi, majd úgy fogalmazott: ha mindez a pofátlanság még nem lenne elég, most gyáva módon még azt is megpróbálják elsunnyogni, hogy a magyarok megtudhassák, milyen jogon élvez Rogán Antal ma olyan előjogokat, amik rajta és fideszes haverjain kívül senki más ebben az országban.

RSS
Kapcsolódó politikusok