Barkóczi Balázs: Erőszakosan lépett fel a tankerületi vezető, ami jól jelképezi az Orbán-kormány tanárokkal szembeni elnyomását

2023.03.31.

Erőszakosan próbálta akadályozni a Telex riporterét és nem válaszolt az újságírói kérdésekre a havi egymilliós fizetést kapó tankerületi vezető, Marosi Beatrix, aki kirúgta a Kölcsey Ferenc Gimnázium polgári engedetlenséghez csatlakozó tanárait.

Az Árnyékkormány szerint a megalázó bérek miatt tiltakozó tanárokat terrorizáló, közben milliókat kereső tankerületi vezető újabb botránya jelképezi az Orbán-kormány oktatáspolitikáját. A tankerületi vezetők az íróasztal mögül bátran kirúgnak minden pedagógust, aki fel meri emelni a hangját az elnyomás és a kizsákmányolás ellen, de gyáván megfutamodnak, amikor a sajtó szembesíti őket a döntéseikkel. Az Orbán-kormány eközben tovább folytatja a pedagógusok jogfosztását a közalkalmazotti státuszuk tervezett elvételével. Az Árnyékkormány szerint az iskolák válságát, a tanárok tömeges pályaelhagyását csak a 45 százalékos pedagógus béremelés, a túlórák kifizetése és a munkaidő maximalizálása állíthatja meg. Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy anyagilag és erkölcsileg is újra megbecsüljék a pedagógusokat.