Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Folytatódik az orbáni adóemelések sorozata - A DK elutasítja az új élelmiszeradót!

Barkóczi Balázs: Folytatódik az orbáni adóemelések sorozata - A DK elutasítja az új élelmiszeradót!

2022.06.23.

Barkóczi Balázs: Folytatódik az orbáni adóemelések sorozata - A DK elutasítja az új élelmiszeradót!

 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője sajtótájékoztatón utasította el a törvénytelen kormány által bejelentett új élelmiszeradót.

A DK országgyűlési képviselője az alábbi költői kérdéssel kezdte sajtótájékoztatóját: „Mit tesz az Orbán-kormány akkor, amikor 25%-os élelmiszerdráguláson van túl az ország és megfizethetetlen a bevásárlás?” - Élelmiszeradót vezet be – jelentette ki, hozzátéve: ez nem egy rossz vicc, hanem a brutális orbáni megszorítócsomag következő megszorítása 2022 Magyarországán. „Az Orbán-kormány az egykoron chipsadóként elhíresült különadóját terjesztette ki most számos élelmiszerre, amiknek természetesen közük sincs a chipshez. A brutális orbáni megszorítócsomag új adóemelése egyformán érinti a müzliket és a gabonapelyheket, vagy épp a kisgyermekes családoknál népszerű gyümölcspépeket, hogy egészen biztosan a családok fizessék meg az új megszorítást. Nevezzük nevén, ez egy új élelmiszeradó, aminek köze sincs már a chipshez” – magyarázta a DK politikusa.

Barkóczi Balázs közölte: Demokratikus Koalíció vérlázítónak tartja, hogy a törvénytelen kormány élelmiszeradót vezet be akkor, amikor egyébként is megfizethetetlenül drága minden a boltokban. „Ez olaj a tűzre és tovább fogja drágítani a bevásárlásokat! A DK elutasítja az élelmiszeradót, ezzel a Fidesz megint az ellenkezőjét csinálja annak, amit tennie kellene. Orbán Viktornak 3,5 milliós havi fizetéssel biztosan nem okoz majd gondot a bevásárlás, de a magyaroknak nem drágábbá, hanem olcsóbbá kellene tenni az élelmiszereket. Ezért követelte a DK az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes eltörlését” – emlékeztetett a szóvivő, hozzátéve: most kiderült, hogy a kormányt nem zavarják a magas élelmiszerárak, sőt inkább tovább növeli az árakat az élelmiszeradóval.

A DK országgyűlési képviselője elmondta: 25%-os élelmiszer-infláción van túl az ország. „Átlagosan a negyedével kerül többe minden élelmiszer, mint egy évvel ezelőtt, ilyen esetekben egy felelős kormány azon igyekszik, hogy csökkentse az emberek és a családok terheit. A Fidesz élelmiszeradója ehhez képest tovább fogja lökni az inflációt és még nagyobb élelmiszer-dráguláshoz fog vezetni. Mintha a milliárdos fideszes elit és a havi 3,5 millió forintot kereső Orbán Viktor élveznék, hogy a többség a hó végén már nem tud bevásárolni. Ne legyen kétségünk, a brutális orbáni megszorítócsomag új élelmiszeradója még nehezebb helyzetbe fogja hozni a magyar családokat” – fogalmazott Barkóczi, elismételve, hogy a DK elutasítja az élelmiszeradót.

RSS
Kapcsolódó politikusok