Barion Pixel
Elfogadhatatlan erőszak: a DK feljelentést tesz bántalmazott képviselője miatt

Elfogadhatatlan erőszak: a DK feljelentést tesz bántalmazott képviselője miatt

2019.10.24.

Elfogadhatatlan erőszak: a DK feljelentést tesz bántalmazott képviselője miatt

 

 

Orvosi látlelet bizonyítja, hogy sérüléseket szenvedett a Bede Zsolt fideszes provokátor által a Zeneakadémia előtti DK-s flashmobon bántalmazott Domokos Ágnes, a Demokratikus Koalíció egyik III. kerületi önkormányzati képviselője. Barkóczi Balázs szóvivő silánynak nevezte az elkövetőt, miközben sajtótájékoztatón bemutatta a látleletet, és közölte, hogy feljelentést tesznek.

 

– Szintet lépett a fideszes provokáció a Zeneakadémia előtt, míg odabent Orbán Viktor a néptől elzárkózva, válogatott közönség előtt beszélt. Bede Zsolt, a Vadhajtások főszerkesztő-provokátora kitépte Domokos Ágnes kezéből a táblát, és megütötte a DK frissen megválasztott óbudai önkormányzati képviselőjét. Domokos Ágnest mentő vittel el a helyszínről, és a sokkon kívül mellkasi fájdalmai voltak az ütés után. A Fiumei úti Baleseti Sebészeten orvosi látlelet készült arról, hogy a képviselőnőnek mellkasi zúzódása van.

 

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és megdöbbentőnek tartja, hogy a Fidesz házi provokátora emberileg annyira silány, hogy képes volt megütni egy fiatal, törékeny képviselőnőt, aki nem ártott senkinek, csak egy táblát tartott a kezében.

 

Mindannyian szolidárisak vagyunk Domokos Ágival, és megmutatjuk, hogy amikor egy DK-st megütnek, akkor az összes DK-st megütik – jelentette ki Barkóczi Balázs.

A szóvivő közölte, hogy a DK feljelentést tesz az ügyben és elvárják, hogy a rendőrség végre tegye törvényben meghatározott feladatát, hiszen testi sértés történt egy képviselő ellen.

 

– Nincs olyan európai ország, ahol egy ilyen erőszakos, politikai alapú támadás után az elkövetőt ne bilincsben vitték volna el. Szégyen, hogy ez nem történt meg.

 

Az a minimális elvárásunk, hogy a látlelet és a feljelentés alapján eljárjanak a nőverő Bede Zsolttal szemben – mondta Barkóczi Balázs, és kivetítőn bemutatta az orvosi lelet megállapításait: mellkasi zúzódás, illetve testi erővel elkövetett testi sértés.

– Ilyen bátor és erős egy mélymagyar fideszes provokátor, aki képes zúzódásokat okozni egy alig 60 kilós lánynak. Vannak ezen az oldalon is férfiak, akik nehezebbek is 60 kilónál, s én személyesen is sajnálom, hogy Bede Zsoltban nem volt annyi bátorság és gerinc, hogy ne egy törékeny nővel erőszakoskodjon.

 

Ez egy gusztustalan, gyáva és hitvány cselekedet volt, amelyet a lehető leghatározottabban el kell ítélni, nem csak az igazságszolgáltatásnak, hanem a társadalomnak is, nem csak az ellenzéknek, hanem a jobboldalnak és a jobboldali sajtónak is.

 

Képviselőket, pláne törékeny nőket semmiféle erőszak nem érhet, még politikai megrendelésre sem – szögezte le a DK szóvivője.

RSS
Kapcsolódó politikusok