A DK reagálása Orbán Viktorra - Be kellene fejezni a hazudozást, és behozni a magyaroknak járó uniós vakcinákat

2021.02.26.

Nehéz olyan mondatot találni a miniszterelnök ma reggeli rádióinterjújában, amely ne lenne hazugság. A miniszterelnök egyrészt ismét azt mondta, hogy “a magyar baloldal oltásellenes, valahogy le akarják beszélni az embereket az oltásról”, holott ez nyilvánvaló hazugság. A DK oltáspárti közösség és támogat minden, az Európai Gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinát, igaz, az engedélyezetlen oltásokkal való tömeges emberkísérleteket valóban nem támogatjuk, ahogy az EU többi 26 tagállama sem. A miniszterelnök azt a hazugságát is megismételte, hogy “ha nem lenne itt a kínai és az orosz vakcina, akkor nagy bajban lennénk, az unió által rendelt vakcinák nem érkeznek”. Holott éppen tegnap derült ki, hogy maga a magyar kormány nem hívta le a hazánknak járó uniós vakcinakeretet, tehát éppen Orbán Viktor intézte úgy, hogy ne legyen elég uniós vakcina.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a miniszterelnököt: be kellene fejezni a hazudozást, és behozni a magyaroknak járó uniós vakcinákat! Nekünk, magyaroknak is jár, hogy bevizsgált, engedélyezett és biztonságos vakcinához jussunk, mint bármely más európai polgár. Még akkor is, ha Orbán Viktornak láthatóan a magyar emberek egészségénél és életénél is fontosabb a hatalom és az, hogy teli szájjal tudjon brüsszelezni.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője