Átfogó megszorítócsomagot jelentett be a kormány - a DK reagálása

2024.07.10.
Átfogó megszorítócsomagot jelentett be a kormány - a DK reagálása

Az Orbán-kormány újabb megszorítócsomagot jelentett be a mai Kormányinfón. Az új különadót ezúttal védelmi hozzájárulásnak hívják, de csak a neve új, a működése a régi. A kormány úgy tesz, mintha bankokat és multikat adóztatna, de pontosan tudja, hogy ezek át fogják terhelni az új adót az emberekre, ahogy mindig is tették. A mai bejelentés azt jelenti, hogy 2024-ben is folytatódik az orbáni megszorítópolitika. Hiába érezzük úgy, hogy már nem lehet rosszabb, Orbánnal mindig csak rosszabb lesz.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor kormánya végérvényesen megszorítás-spirálba került. A miniszterelnök az elhibázott jobboldali gazdaságpolitikát megszorításokkal akarta fenntarthatóvá tenni, de a megszorítások újabb károkat okoztak, ezért most még újabb megszorításokkal állt elő. Ne tévedjünk, ezt újabb megszorítások fogják követni, ahogy az már 2022-ben is történt. Ez a megszorító politika zajlik már két éve, és ez fog folytatódni addig, amíg a jobboldal kormányozza Magyarországot. Ebből a helyzetből csak balra vezet kiút; csak a bérek és a nyugdíjak emelésével, kiszámítható gazdaságpolitikával, a korrupció felszámolásával, és az euró bevezetésével hagyhatjuk magunk mögött a jobboldal megszorításait. Mi, DK-sok tesszük tovább a dolgunk, és maradunk, akik mindig is voltunk: elkötelezett szociáldemokraták és európai magyarok, mert hisszük, hogy csak egy szociáldemokrata politikával kerülhetünk ki az orbáni megszorítás-spirálból.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője,  szóvivője

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: