Barion Pixel
Barkóczi Balázs: A DK nemet fog mondani Orbánék teljhatalmának meghosszabbítására!

Barkóczi Balázs: A DK nemet fog mondani Orbánék teljhatalmának meghosszabbítására!

2021.04.21.

Barkóczi Balázs: A DK nemet fog mondani Orbánék teljhatalmának meghosszabbítására!

 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: bár május 23-án megszűnne a kormányrendeletek február végén 90 nappal meghosszabbított hatálya, de Orbánék azt egy kedd este benyújtott törvényjavaslattal azt őszig meghosszabbítanák, és ezzel a veszélyhelyzetet is. 

 

„Az indoklás szerint mindez a fokozott védekezés miatt elengedhetetlen, ami azért is fura, mert az orbáni halálkormánynak nem volt fontos a védekezés, amikor a második hullám előtt az Adrián jachtozgatott, nem volt fontos a védekezés, amikor a különböző alapokból számolatlanul szórta a pénzt a kormánytagok hobbijaira és az egyházaknak, és nem volt fontos a védekezés akkor, amikor az aranyáron feleslegesen megvett lélegeztetőgépek havi 90 milliós raktározását egy Rogán Antal köréhez tartozó vállalkozóra bízta.” – magyarázta a szóvivő.  Hangsúlyozta, ne legyenek kétségeink: most sem fontos számukra a védekezés és a mostani javaslat sem szól másról, minthogy a kormány teljhatalma a veszélyhelyzet után is megmaradjon.

 

Barkóczi Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint gyomorforgató Orbánék nyílt hataloméhsége akkor, amikor mára már több mint 25 ezer magyar ember halt meg a koronavírus-járvány következtében, amikor a regisztrált munkanélküliek fele egy fillér segítségre sem számíthat a kormánytól, amikor magyar vállalkozások és családok mennek tönkre az érdemi segítség hiánya miatt. 

 

„A DK nemet fog mondani Orbánék teljhatalmának meghosszabbítására, nemet fogunk mondani a kontroll nélküli kormányzati ámokfutásra, és felszólítjuk a kormányt, hogy saját hatalmának bebetonozása helyett végre érdemben foglalkozzon a magyar emberek problémáival, az egyre csak romló gazdasági mutatókkal, fékezze meg az elszabaduló árakat, és a dolgozók elüldözése helyett végre adjon pénzt és valódi segítséget a magyar egészségügynek! Vegyék már észre, hogy mekkora a baj, és ahelyett, hogy kisgömböcként viselkednek, kezdjenek el végre dolgozni!” – mondta a DK politikusa. 

 

Barkóczi úgy fogalmazott, mi sem mutatja a Demokratikus Koalíció és az ellenzéki oldal felelős viselkedését, minthogy a járvány első hullámában ők is nemzeti összefogást sürgettek, mert tudták, hogy csak így lehet megmenteni a magyar emberek életét és munkahelyeit a járvány okozta pusztítástól. 

 

„A kormány azonban visszaélt ezzel a bizalommal, és a járványkezelés helyett Alaptörvényt módosított, valamint nagyüzemi, non-stop lopásba kezdett, így árulva el az országot. Ma már ott tartunk, hogy a betegellátásban nemzetközi segítséget kellene kérni, a védekezést pedig szakemberekre kellene bízni, hogy megakadályozzuk a még ennél is nagyobb nemzeti tragédiát. Orbánék ehelyett most is csak azt nézik, hogy a veszélyhelyzet alatti teljhatalmukat hogy tudnák átmenteni őszre, és hogy tudnák 2022-es bukásuk előtt még utoljára kifosztani a magyarokat. Nem fogjuk hagyni!” – üzente Barkóczi Balázs. 

RSS
Kapcsolódó politikusok