Barion Pixel
Meghívtuk a minisztert az omladozó Péterfy kórházba, amelyet 15 millióval támogat az önkormányzat

Meghívtuk a minisztert az omladozó Péterfy kórházba, amelyet 15 millióval támogat az önkormányzat

2019.11.26.

Meghívtuk a minisztert az omladozó Péterfy kórházba, amelyet 15 millióval támogat az önkormányzat

 

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester és Barkóczi Balázs DK-szóvivő közösen jelentették be a sajtónak a helyszínen, hogy látogatásra várják Kásler Miklós minisztert a Péterfy Sándor utcai kórházba, amely a legkevesebb pénzt kapja, a kormány mégis levette a felújítandó kórházak listájáról. Büntetésből?

 

– Egy nagy hagyományokkal bíró kórház előtt állunk, amelyről régóta tudja mindenki, hogy az egyik legrosszabb állapotban lévő budapesti kórház, miközben rendkívül fontos feladata van, hiszen a VI., VII. és a VIII. kerület ellátását kell biztosítania. Rengeteg ember jár ide gyógyulása érdekében, s aki csak egyszer is volt ebben a kórházban, láthatta, hogy az intézmény állapota már szinte leírhatatlan. 

 

Lehullott vakolatok, elhasznált műszerek, mindenre alkalmatlan berendezések, a Péterfy kórház borzalmas állapotban van, a budapestiek nem ezt érdemlik.

 

A kórház viszont állami fenntartású, így az önkormányzatoknak korlátozott lehetőségeik vannak az egészségügy támogatására, mégis sikerült többféle módot is találni arra, hogy segítsünk – mondta Niedermüller Péter. A polgármester már egyeztetett a főigazgatóval, és az önkormányzat 15 millió forintos támogatást nyújt a Péterfy kórháznak, különféle eszközbeszerzésekre. A következő költségvetési évben is 15 millió forinttal fogja támogatni az önkormányzat a Péterfy kórházat.

 

– A kerületi testületi ülés felhatalmazott arra, hogy közvetlen egyeztetést kezdjek az egészségügyért felelős miniszterrel, ennek alapján haladéktalanul 

 

felhívom a Kásler Miklóst, hogy jöjjön el és saját szemével győződjön meg arról, milyen állapotban van a kórház, és adjon magyarázatot arra, miért vették ki a Péterfy kórházat a felújítandó kórházak első köréből.

 

Bárki, aki belépett ebbe a kórházba, miután kilépett, nem mondhatja, hogy ott minden rendben van. Itt ugyanis semmi nincs rendben – szögezte le Niedermüller Péter. – A kormányzatnak az lenne a legfontosabb feladata, hogy rendbe hozza ezeket az egészségügyi intézményeket. Nem az az elsőrendű kérdés, hogy lesz-e Magyarországon atlétikai világbajnokság, hanem az, hogy az egészségügyet európai színvonalra kell emelni, vagy legalább ahhoz közelíteni. Korlátozott lehetőségeink ellenére a VII. kerületi önkormányzat mindent el fog követni, hogy egyrészt anyagilag támogassa a Péterfy utcai kórházat, másrészt pedig minden politikai eszközt igénybe veszünk annak érdekében, hogy a kormány végre vegye komolyan az itt kialakult katasztrofális helyzetet, ezért is hívjuk ide Kásler Miklós minisztert, hogy együtt járjuk be a kórházat, és közösen gondolkodjunk e nagy múltú kórház rendbetételén – szögezte le a polgármester. 

RSS
Kapcsolódó politikusok