Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Drámaian drágul a karácsony

Barkóczi Balázs: Drámaian drágul a karácsony

2021.11.30.

Barkóczi Balázs: Drámaian drágul a karácsony

 

Brutálisan megnehezíti a magyar családok karácsonyát a kormány csődöt mondó gazdaságpolitikája. A rekordmagas, 6,5%-os infláció az alapvető karácsonyi édességek és a karácsonyfák árán is érezteti majd hatását.

 

Barkóczi Balázs a DK szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy ma már luxuscikknek számít egy karácsonyfa megvásárlása, és a karácsony kedvenc édességéért, a szaloncukorért is 10-20%-al többet kell fizetniük a magyar embereknek, mint egy évvel ezelőtt. Barkóczi Balázs felháborítónak nevezte, hogy Orbánék szerint rendben van, hogy a következő hetekben a magyar embereknek kell megfizetniük, hogy drágább lett a cukor, a kakaó, az olaj, drágábbak lettek a gyümölcsök és a magvak is. Ez pedig azt jelenti, hogy minden korábbinál drágább a szaloncukor, a bejgli, drágábbak a sütemények. Olyan alapvető édességek kerülhetnek le a magyar családok karácsonyi asztaláról, amelyek korábban elengedhetetlen részei voltak az ünnepnek.

 

A DK szóvivője azt mondta, hogy a kormány nemcsak a járványban hagyja magukra az embereket, hanem a legszentebb ünnepünket is veszélybe sodorta. Barkóczi Balázs szerint Orbánéknak ez az utolsó karácsonyuk kormányon, mert jövő áprilisban egyszer és mindenkorra kell vége lesz a magyar embereket kizsákmányoló, az életüket minden területen megkeserítő politikának.

RSS
Kapcsolódó politikusok