Barion Pixel
A DK üzenete az Index tönkretevőinek

A DK üzenete az Index tönkretevőinek

2020.06.22.

A DK üzenete az Index tönkretevőinek

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a hétvégén a legnagyobb online híroldal, az Index.hu szerkesztősége egyértelművé tette, hogy veszélybe került a lap függetlensége. 

 

“A hírek szerint az Index mögött álló Fidesz-közeli tulajdonosok és tanácsadók egy olyan átszervezésre készülnek, amely a portál független szerkesztőségének megszűnéséhez vezethet. A független, kritikus véleményektől reszkető gyáva miniszterelnökünk és kormánya 4 évvel ezelőtt felszámolta a legnagyobb független nyomtatott sajtóterméket, a Népszabadságot. Most arra készülnek, hogy a jelenlegi formájában felszámolják a legnagyobb független online sajtóterméket is, az Indexet.” - ismertette a szóvivő. 

 

“Amit most mondani fogok, az valószínűleg elég rendhagyó lesz. A sajtótájékoztatóink szinte minden esetben a sajtó és a közvélemény tájékoztatására szolgálnak, most azonban nagyon konkrét üzenetet szeretnénk küldeni nagyon konkrét személyeknek. Azoknak, akik összelopott pénzüket, az elsíbolt közpénzeket arra költik, hogy megszerezzék, majd szétverjék a legnagyobb független online hírportált. Azoknak, akik az Indexet csalárd módon szerezték meg, és most meg akarják szüntetni.” - közölte a szóvivő, hozzátéve: üzenni szeretnének az Index mögött álló kormányközeli tulajdonosoknak, tanácsadóknak és háttérembereknek, többek között Vaszily Miklósnak, a TV2 elnökének, aki pár hónapja az Index tulajdonosa lett, és Gerényi Gábornak, aki a szerkesztőség szétverésének tervét tanácsadóként terjesztette elő.

 

Barkóczi Balázs kijelentette: a  Demokratikus Koalíció azt üzeni Vaszily Miklósnak, Gerényi Gábornak, és minden kormányközeli személynek, aki részt vesz a független Index megszüntetésében, hogy ne higgyék, hogy ezt szabadlábon meg fogják úszni. 

 

“Ne higgyék, hogy amikor ez a bűnszervezet elbukik és vagyonelkobzás, valamint börtön vár majd a Mészáros Lőrincekre, Tiborcz Istvánokra, meg az összes fideszes bűnözőre, akkor ők nem fognak a vádlottak padján ülni. Ne tévedjenek, tenni fogunk róla, hogy a kormány bukása után függetlenségét visszanyerő jogállami igazságszolgáltatás a szabad sajtó gyilkosaival szemben is úgy járjon el, mint ennek a rendszernek a legmagasabb szinten lévő működtetőivel. Most még visszakozhatnak, most még meggondolhatják magukat: maradnak kishalak ebben a bűnszervezetben, vagy az Index lerombolásával belépnek a nagyhalak, a nehézsúlyú bűnözők közé. Más szóval: belépnek a NER főbűnösei közé. Ha Vaszily Miklósnak és Gerényi Gábornak ez megéri a teljes vagyonelkobzás és a börtön kockázatát, akkor csinálják csak. De mi be fogjuk tartani az ígéretünket, utat fogunk engedni a független, jogállami igazságszolgáltatásnak. Búcsút mondhatnak a nyugodt éjszakáknak, mert egy függetlenül működő igazságszolgáltatás ezért bizony börtönbe fogja őket küldeni. Ez jár azoknak, akik lopnak, a lopott pénzt pedig a független nyilvánosság megszüntetésére fordítják.” - mondta zárásként a szóvivő. 

RSS
Kapcsolódó politikusok