Barkóczi Balázs: Felháborító, hogy a Fidesz két gombóc fagyi árával alázza meg a tanárokat pedagógusnapon

2022.05.26.

Június első vasárnapja pedagógusnap, a kormány pedig képes volt ezt az alkalmat is arra felhasználni, hogy megalázza a sztrájkjoguktól megfosztott tanárokat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tette közzé azt az üzenetet, amelyet a Bel-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolák kaptak pedagógusnap előtt. Ebben hurráoptimista hangnemben írja le a tankerület, hogy fejenként ezer - 1000 - forintot biztosítanak arra, hogy a tanárok méltó módon ünnepelhessék meg a pedagógusnapot. Ezer forint ma nagyjából két gombóc fagyira elég, az édes tölcsér és a roletti pedig már a burzsoázia elérhetetlen magasságának számít ennyi pénzből.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a Fidesz két gombóc fagyi árával alázza meg a tanárokat pedagógusnapon. Nem elég, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormánya visszatartja a tanárok jogos béremelését, nem elég, hogy a sztrájkjoguk elvételével akarja őket elnémítani, még sportot is űz a megalázásukból. A DK kíváncsian várja, hogy vállalja-e bárki a felelősséget a kormányból a felháborító akcióért. Ha igen, mi őt hívjuk meg két gombóc fagyira, hogy mi is “méltóvá” tegyük a pillanatot.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője