Barion Pixel
Barkóczi Balázs:

Barkóczi Balázs: "Megfizethetetlenek a gyerektáborok - A legdrágább helyek is elfogytak"

2022.05.17.

Barkóczi Balázs: "Megfizethetetlenek a gyerektáborok - A legdrágább helyek is elfogytak"

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője sajtótájékoztató keretében kijelentette, hogy a törvénytelen Orbán-kormány silány intézkedései, az általuk elszabadított drágulás mindenkit mélyen érint, aki ebben az országban él.

 

„Így a családokat, a gyermekeket is. Közeledik a nyári szünet, és évről-évre nagyobb gondot okoz, hogy a szülők hova helyezzék el a gyerekeket a szünet idejére. Szabadságuk ugyanis minimális, gyakran év közben kell kivenniük a betegségek, évközi szünetek miatt. A táborok pedig mára jóformán megfizethetetlenül drágák lettek. Aktuálisan az atv számolt be arról, hogy a tavalyi árakhoz képest 10-12%-al kell többet fizetni a táboroztatásért. Ezt pedig egyre kevesebben engedhetik meg maguknak.” – foglalta össze a politikus.

 

Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjeként szégyennek nevezte, hogy a törvénytelen Fidesz-kormány a gyerekektől is ellopta a gondtalan vakációs heteket, és azt a biztonságot a szülőktől, hogy a gyermekeik jó kezekben, felügyelet alatt töltik az időt, míg ők dolgoznak.

 

„Orbánék Mészáros Lőrinccel karöltve a hajdani olcsó táboroztatásra is rátették a kezüket, átjátszották azt az elit csemetéi számára. Mi, demokratikus értékrendű, európai pártként szégyennek tartjuk, hogy luxus lett a nyaralás, a táboroztatás, elérhetetlen álom, hogy legalább a gyerekeknek jusson egy kis élmény a nyári hónapokban.” – magyarázta a képviselő.

 

Barkóczi úgy fogalmazott, miközben a Fidesz törvénytelen kormánya évek óta hinti a családbarát szöveget, erőlteti, hogy a szülők vállaljanak minél több gyereket, abban semmi támogatást nem adnak, hogy a gyerekek ne a négy fal közé zárva, utcán csellengve töltsék a szünidőt.

 

„Mára már egy gyermeknek is luxus befizetni egy egyhetes tábort, nem beszélve azoknál a családoknál, ahol testvéreket kellene nyaralni küldeni. Orbánékat ez nem érdekli, hiszen a szűk elit gyermekei mehetnek táborozni százezrekért is, mert megengedhetik maguknak. A nagy többségnek pedig marad a gyomorszorító érzés, hogy mi lesz a gyerekekkel, amikor júniusban megszólal az utolsó csengő az iskolákban.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok