Barion Pixel
Mennyit juttatott Orbánnak a közpénzből működő Borkai-maffia? A DK vizsgálatot követel!

Mennyit juttatott Orbánnak a közpénzből működő Borkai-maffia? A DK vizsgálatot követel!

2019.10.09.

Mennyit juttatott Orbánnak a közpénzből működő Borkai-maffia? A DK vizsgálatot követel!

 

 

Az elmúlt napokban Győr példátlan botrányokkal került be a hírekbe. Azóta számos oknyomozó cikk látott napvilágot, amelyek mind azt mutatják, hogy Borkai Zsolt polgármester maffiamódszerekkel szállta meg Győrt, és telepedett rá a város pénzére. Barkóczi Balázs szóvivő szerint ez vizsgálatot követel.

 

 

– Van itt földmutyi off shore cégekkel, vannak túlárazott uniós pályázatok, strómanok és rokonok bevonása a kétes üzletekbe. Az adriai luxusyacht ügyébe most bele sem mennék, abból úgyis többet látott az ország, mint szeretett volna. Az biztos, hogy ilyen mértékű lopások sehol az országban nem történhetnének meg Orbán Viktor tudta és beleegyezése nélkül, a kérdés már csak az, a miniszterelnök milyen jutalékban részesült a győri lopásokból? – tette fel a kérdést Barkóczi Balázs.

 

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, mennyi pénz jutott el Orbán Viktorhoz a győri lopásokból, hány százalékot kapott, hogy mindenezek fölött szemet hunyjon? A DK követeli, hogy az ügyészség hivatalból indítson vizsgálatot a Borkai-hálózat korrupciós ügyeiben, s ha a napvilágra került információk ellenére sem teszik meg, akkor ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor is haszonélvezője Győr szétlopásának.

 

– Borkai Zsolt már így is, úgy is elbukott, de ha ennek semmiféle jogi következménye nem lesz, akkor nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor is haszonélvező. Meggyőződésünk ugyanis, hogy

 

amit Borkai Zsolt évek óta csinál, az nem „győri modell“, hanem a „Fidesz-modell“. Ez történik minden fideszes vezetésű városban.

 

Borkai és ügyvéd barátja lassan mindenre rátették a kezüket: először az Audi által felvásárolt területeken gazdagodhattak meg, majd kaszinó-koncessziókat szereztek a kormánytól: Borkai ügyvéd barátja ugyanis a győrin kívül két másik kaszinót is üzemeltet – mondta Barkóczi Balázs.

 

Hozzátette: az, hogy máshol még nem derültek ki ilyen disznóságok, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nincsenek ilyen esetek, hiszen az Orbán-kormány nem csak az ország, de a városok élén is a lopást tartja a legfontosabb feladatának. Ezért a DK követeli, hogy az ügyészség azonnal indítson vizsgálatot a Borkai-féle korrupciós hálózat felszámolására.

RSS
Kapcsolódó politikusok