Barion Pixel
Barkóczi Balázs: A miniszterelnök 26 ezer gyászoló magyar család képébe röhögött - A DK reagálása a miniszterelnök nyilatkozatára

Barkóczi Balázs: A miniszterelnök 26 ezer gyászoló magyar család képébe röhögött - A DK reagálása a miniszterelnök nyilatkozatára

2021.04.23.

Barkóczi Balázs: A miniszterelnök 26 ezer gyászoló magyar család képébe röhögött - A DK reagálása a miniszterelnök nyilatkozatára 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy sok mindent hallottunk már a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjúi során, de olyat, ami ma történt, még sohasem. 

 

„A járványban világelső halálozást produkáló kormány miniszterelnöke végigheherészik egy rádióinterjút. Ilyen a világon nincs. Miközben 26 ezer magyar család gyászolja elvesztett szerettét, miközben több százezer ember még nem ocsúdott fel abból, hogy tönkrement a vállalkozása vagy elveszítette a munkáját, a miniszterelnök kacarászva azt tervezi az ország füle hallatára, hogy hogyan fog a teraszán meginni egy sört.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve, ma betelt a pohár, Orbán Viktor túl messzire merészkedett a csak a fejében létező alternatív valóságában.

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció azonnali bocsánatkérést követel Orbán Viktortól. 

 

„Amikor Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáit, mert a magyar kormányé volt az egész világ leggyengébb védekezése, akkor nem röhécselünk, mint egy idióta, hanem a legőszintébben bocsánatot kérünk az országtól és vállaljuk a felelősséget. Orbán Viktor nem engedheti meg magának, hogy 26 ezer gyászoló család arcába röhögjön.” – jelentette ki Barkóczi. Úgy fogalmazott, a miniszterelnök azt hiszi, hogy neki mindent szabad, de ezt neki sem szabad. 

 

„A DK szerint bocsánatkérésnek kell követnie a mai rádióinterjút, amelyben a miniszterelnök megsértette a járványban elhunytak emlékét, a gyászoló családokat, a válságban tönkrement embereket és a járvány valódi hőseit is, az orvosokat és ápolókat.” – tette hozzá a szóvivő. 

 

Barkóczi Balázs folytatásként elmondta, Orbán Viktor még soha nem volt annyira messze a magyar valóságtól, mint most. Felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök a reggeli interjúban szó szerint azt hazudja vigyorogva a magyar halálozásról, hogy: “Magyarország egy tartható pozícióban van, inkább a jobban teljesítő országok közé tartozik, ahol kevesebben haltak meg”. 

 

„Ébresztő, nincsen olyan ország a Föld nevű bolygón, ahol többen haltak volna meg lakosságarányosan, mint Magyarországon. Nincs ilyen a világ 193 országa között. Ezen neki, mint miniszterelnöknek nem röhécselnie kellene, hanem inkább sírnia.” – mondta zárásként a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok