Barkóczi Balázs: Hangfelvételek bizonyítják - Orbán kormánybiztosa vesztegetni és zsarolni próbált roma képviselőket

2022.01.05.

A Népszava birtokába jutott hangfelvételek alapján az Orbán Viktorral büszkén pózoló, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosként ténykedő Sztojka Attila próbálta megvesztegetni és megzsarolni az Országos Roma Önkormányzat több tagját. A kormánybiztos szerződéseket, kétes hátterű egyedi támogatásokat és jogosulatlan versenyelőnyt ígért azoknak a roma képviselőknek, akik követik az utasításait. Ráadásul Sztojka hozzátette azt is, hogy belügyminisztériumi dolgozóként mindenkiről vannak információi.

A Demokratikus Koalíció azonnali vizsgálatot és felelősségre vonást követel az Orbán-kormány legújabb botrányában. A DK szerint vállalhatatlan, hogy egy kormánybiztos megpróbálja lefizetni a roma képviselőket, ráadásul az aljas fenyegetésektől sem riad vissza. Sztojka Attila ügye tökéletesen megmutatja, hogy milyen történelmi mélységekbe süllyedt az Orbán-kormány romapolitikája és hogy miként gondolkozik valójában az integrációról és a felzárkóztatásról Orbán egyik bizalmi embere.

Barkóczi Balázs
A Demokratikus Koalíció szóvivője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 12. választókerületében