Az átgondolatlan kormányzati döntések áldozata az elhunyt orosházi beteg!

2020.04.23.
Az átgondolatlan kormányzati döntések áldozata az elhunyt orosházi beteg!

Saját otthonában halt meg egy 72 éves orosházi beteg, akit a „járványügyi helyzetre tekintettel” küldtek haza a kormány által elrendelt kórházkiürítés miatt. Hiába tiltakoztak a szakmai szervezetek és az ellenzéki pártok, a sokszor krónikus, ápolásra szoruló betegek hazaküldéséhez Orbán Viktor annyira ragaszkodott, hogy döntése véghezvitelére még a kórházigazgatók leváltását sem érezte túl nagy árnak a járvány közepén. A szomorú eredmény már most látható: az intézet elhagyása után alig 12 órával meghalt az az idős beteg, akit kórháza rehabilitációs osztályának kiürítése miatt küldtek haza.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány szakmailag indokolatlan és emberileg becstelen intézkedése egy idős honfitársunk életébe került. Figyelmeztetjük a kormányt, hogy az emberi élet nem játék, ezért követeljük, hogy az intézkedést azonnal vonják vissza, a felelősöket pedig büntessék meg!

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője