Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Újra csúcson az infláció - Már a gyümölcs is luxussá vált

Barkóczi Balázs: Újra csúcson az infláció - Már a gyümölcs is luxussá vált

2021.05.31.

Barkóczi Balázs: Újra csúcson az infláció - Már a gyümölcs is luxussá vált



Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson hétfői sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: gyakorlatilag nincs olyan nap, amikor ne érkezne hír a különböző alapvető élelmiszerek árának rohamos növekedéséről. 

 

„Nemrég volt téma a húsfélék árának 25 százalékos emelkedése, a tojás, a zöldség, és a tejtermékek drágulása, ma pedig már arról szólnak a hírek, hogy az eperért és a cseresznyéért is 30 százalékkal több pénzt fognak elkérni az ilyenkor megszokottnál a kereskedők. Újra csúcson tehát az infláció, Orbánisztában már a gyümölcs is luxussá vált.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve, mindeközben a kormány semmit nem tesz azért, hogy megsegítse a bajba került magyarok százezreit, sőt, most még azt is bejelentették, hogy július 1-től a soha nem volt bértámogatás is megszűnik.

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szerint Orbánék alkalmatlansága és teljesen átgondolatlan gazdaságpolitikája az oka ennek a soha nem látott, brutális drágulásnak. 

 

„Úgy látszik, hogy a járvány közepén vadászati kiállításra, sportra és egyháztámogatásra százmilliárdokat elszóró fideszes keveseket egyáltalán nem érdekli az, hogy azok a sokak, akiknek mindennapi munkájából épül Magyarország, a legtöbbször már csak üres zsebbel nézik a kirakatokat minden hónap huszadikájának környékén.” – fogalmazott a DK jelöltje. Hangsúlyozta, szégyen, hogy a kormány meg sem próbálkozott válságkezeléssel, helyette vidáman költötték a kormánytagok és Orbán strómanjai és oligarchahaverjai hobbijaira a Gazdaságvédelmi Alapból kilopott pénzt, miközben vállalkozások, munkavállalók és családok tízezrei mentek tönkre. 

 

„Jövőre véget vetünk a szabadrablásnak, és visszaadjuk a magyaroknak azt, amit az elmúltt 11 évben elvettek tőlük.” – tette hozzá a DK politikusa. 

 

Barkóczi arra is emlékeztetett, hogy bő egy hete jöttek ki az Eurostat adatai, amiből kiderült, hogy hazánkban rekordmagas az infláció, és az EU-s mellett a sokéves magyar csúcsot is megugrottuk az 5,2 százalékos éves alapú pénzromlási ütemmel. 

 

„Nem elég tehát az, hogy a Fidesz az elmúlt egy évtizedben olyan szinten pusztította le az országot, hogy Európában a sereghajtók közé csúsztunk le minden tekintetben, nem elég, hogy az emberek többségének már csak elérhetetlen álom a közös családi nyaralás, de mindennapi megélhetésük is veszélyben van a Fidesz-kormány elképesztő bénázásai és alkalmatlansága miatt, miközben a NER kegyeltjei elképesztő vagyonokat halmoztak fel a lopott közpénzből.” – fűzte hozzá zárásként Barkóczi Balázs.  

RSS
Kapcsolódó politikusok