Barion Pixel
Napi több ezer esetben nem ért ki a mentő - A DK kérdései Kásler miniszterhez

Napi több ezer esetben nem ért ki a mentő - A DK kérdései Kásler miniszterhez

2020.10.29.

Napi több ezer esetben nem ért ki a mentő - A DK kérdései Kásler miniszterhez

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Népszava szerint az összeomlás közelében áll a mentőszolgálat, hétfőn több mint 8 ezer helyszínre, szerdán pedig újabb 4-5 ezer helyszínre nem értek ki a mentők.

 

“Egy koronavírus-teszteléssel foglalkozó mentős azt mondta a lapnak, hogy naponta 5-6 ezer mintavételre van ember, miközben sokszor már napi 12 ezer mintát kellene levenniük. A kormány tehát nem csak az egészségügyet, hanem a mentőszolgálatot sem készítette fel a második hullámra, ez pedig ma mindannyiunk életét veszélyezteti.” - foglalta össze a szóvivő.

 

“A Demokratikus Koalíció válaszokat vár a kormánytól és Kásler Miklóstól: hány esetben nem értek ki a mentők olyanokhoz, akik azonnali ellátásra szorultak volna? Hány esetben követelt emberéletet, hogy az elégtelen mentőkapacitás miatt nem ért ki időben a mentő?” - sorolta Barkóczi. A szóvivő hangsúlyozta: a DK szerint az emberélet nem játék, márpedig a kormány az emberek életével játszik azzal, hogy nem készítette fel a mentőszolgálatot a második hullámra.

 

“Nem kell koronavírus-fertőzöttnek lennünk ahhoz, hogy a jelenlegi helyzet az életünkbe kerüljön, hiszen egy szívroham vagy egy agyvérzés esetében is percek döntenek élet és halál között. A DK mindenkit arra kér, hogy a következő napokban és hetekben nagyon vigyázzon magára, a kormány alkalmatlansága ugyanis már a mentőszolgálat működését veszélyezteti.” - mondta Barkóczi Balázs.

 

A DK szóvivője arra is emlékeztetett, hogy a kormánynak az egész nyár a rendelkezésére állt, hogy bővítse az egészségügyi ellátás és a mentőszolgálat kapacitásait, ők mégsem tettek semmit az ügyben.

 

“Ha maguk a mentők mondják azt, hogy feleannyian vannak, mint amennyi emberre szükség lenne, az mindent elmond a kormány teljesítményéről. Az, hogy egy koronavírus-fertőzött nem jut teszteléshez, felháborító és bosszantó, de ha egy olyan beteghez nem ér ki a mentő, akinek például agyvérzése vagy szívrohama van, akkor az a halálát is okozhatja.” - figyelmeztetett Barkóczi.

RSS
Kapcsolódó politikusok