Barion Pixel
Barkóczi Balázs: A DK feljelentést tesz, amiért az ügyészség még nem kezdeményezte Völner Pál letartóztatását

Barkóczi Balázs: A DK feljelentést tesz, amiért az ügyészség még nem kezdeményezte Völner Pál letartóztatását

2021.12.22.

Barkóczi Balázs: A DK feljelentést tesz, amiért az ügyészség még nem kezdeményezte Völner Pál letartóztatását

 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a Völner-botrányban eljáró ügyész még mindig nem kezdeményezte az együtt nem működő és a tagadásba menekülő Völner Pál letartóztatását. A Demokratikus Koalíció ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben – jelentette be az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje.

 

Barkóczi kijelentette: több mint két hét telt el a Völner-botrány kirobbanása óta, de Orbán Viktor és a Fidesz továbbra is csak sunnyog. „Amíg a Demokratikus Koalíció politikusai a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet egyik legnagyobb korrupciós botrányában újabb és újabb szálakat derítettek fel, addig a kézivezérelt ügyészség béna kacsaként szemlesütve hagyja, hogy az ügy fő gyanúsítottja, Völner Pál szabadlábon mászkáljon” – mondta a szóvivő, emlékeztetve: a DK derítette ki, hogy a sajtóban megjelent cégeken túl két további lovarda is van Völner családjának a nevén, hogy a Völner-gate fő gyanúsítottja, Schadl György több százmillió forintot érő ingatlanportfólióra tett szert gyanús körülmények között a VII. kerületben, és hogy Schadl végrehajtóként évekig fedezte a felcsúti fociakadémia gyanús közpénzköltéseit. „Mindezek ellenére úgy látszik, Orbán Viktor számít még Völner Pál parlamenti szavazataira a kampányban a kétharmados törvények elfogadásához vagy módosításához. Mással ugyanis nehezen lehetne magyarázható az, hogy a korrupciógyanúba keveredett államtitkárt még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan ez egy normális demokráciában minimum elvárható lenne” – tette hozzá Barkóczi.

 

Az ellenzék XV. kerületi és újpesti országgyűlési képviselőjelöltje bejelentette: a Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az ügyben eljáró ügyész és hivatali felettese ellen, amiért eddig még nem kezdeményezték az ügyben együtt nem működő és a tagadásba menekülő Völner letartóztatását. „Vajon mi indokolhatja azt, hogy a magyar kriminalisztika eddigi legsúlyosabb vesztegetési ügyének fő gyanúsítottja, a fideszes Völner Pál még mindig szabadlábon járhat-kelhet? Talán csak nem szüksége van Orbán Viktornak Völner szavazatára a parlamentben az elkövetkező hónapokban a kétharmados törvények elfogadásához vagy módosításához, mondjuk a választási törvény megváltoztatása kapcsán? Esetleg attól tartanak, hogy Völnernek az eljárás során ki kellene adni „gazdájának” a nevét, akire Schadl György célozgatott többször is a lehallgatási anyagokban? Vagy egyszerűen csak ezt jelenti az a sokat emlegetett mondat, miszerint senkit nem hagynak az út szélén?” – sorolta a kérdéseket a DK szóvivője.

 

Barkóczi szerint a fideszes államtitkár vesztegetési botrányánál jóval csekélyebb súlyú ügyekben az ügyészség általában arra hivatkozik, hogy önmagában attól a ténytől, hogy az illető szabadságvesztéssel fenyegetett, már felmerül a szökés veszélye. „Völner Pál ennek ellenére a mai napig szabadlábon van, még a magyar Országgyűlésbe is bejárhat, és szavazhat a magyar emberek életét és mindennapjait befolyásoló ügyekben, sőt: a fideszes kétharmad fenntartása csak vele biztosítható. Arról már nem is beszélve, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseteknél mindig fennál az eljárás befolyásolásnak veszélye is. Vajon hányan lehetnek még szabadlábon olyanok, mint például Schadl György „gazdája”, akiknek segítségével Völner most el tudja rejteni az egyik legnagyobb fideszes korrupciós ügy bizonyítékait?” – tette fel a kérdést Barkóczi Balázs, majd elismételte: a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz az ügyben.

RSS
Kapcsolódó politikusok