Barkóczi Balázs: A Fidesz lórehabilitációra költ milliárdokat az egészségügy helyett

2021.07.06.

Barkóczi Balázs a DK szóvivője, valamint képviselőjelöltje az előválasztáson a XV. kerületben és Újpesten, keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy még 2020 januárjában óriási port vert fel annak a tápiószentmártoni lórehabilitációs központnak az ügye, amely Czerván György fideszes képviselőhöz és családjához köthető, és nem kevés közpénzt, uniós támogatást nyelt el. Barkóczi elmondta: az ügyben akkor költségvetési csalás miatt akkor nyomozás is indult, de a hatóság emberei be sem jutottak a központ területére, az ügy pedig csendben lezárult. Most pedig itt a következő gyöngyszem: sajtóértesülések szerint még idén megépülhet az a termálvizes lórehabilitációs központ Kisvárdán, amire Orbánék 2017-ben 2 milliárd 200 millió forint közpénzt ítéltek meg – tette hozzá a politikus.

„A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy miközben a magyar egészségügy a teljes összeomlás szélén tántorog, a fideszes álkeresztények lószoláriumokra és termálvizes lórehabilitációs központokra szórják el a magyarok adóforintjait.” – hansúlyozta a szóvivő.

Barkóczi szerint a Fidesznek sokkal fontosabb a lovak rehabilitációja, mint a magyarok egészsége. Nehezen lehetne másképpen értelmezni ugyanis azt a tényt, hogy a válság alatt is ilyen értelmetlenségekre szórják el a magyarok pénzét ahelyett, hogy mentenék, ami menthető: az orvosok, ápolók, mentősök és szakdolgozók jobb anyagi és erkölcsi megbecsülése mellett tisztább viszonyokat és átláthatóbb feltételek teremtenének a magyar egészségügyben.

Ennek jövőre véget vetünk: a 2022-ben felálló új, demokratikus kormány Dobrev Klára vezetésével lószoláriumok építése helyett el fogja érni, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer szakorvos, legalább 9 ezer szakdolgozó, és legalább 500 új háziorvos álljon munkába.” – zárta sajtótájékoztatóját a politikus.