Barion Pixel
“Azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt

“Azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt" - A DK szerint Nagy Márton bebizonyította, hogy tényleg idióta

2022.06.21.

“Azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt" - A DK szerint Nagy Márton bebizonyította, hogy tényleg idióta

 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője sajtótájékoztatón reagált Nagy Márton tegnapi szürreális nyilatkozatára, amiben az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési minisztere a gazdaságpolitika Kásler Miklósaként tett kísérletet arra, hogy minden mondatával felülmúlja az előzőt.

A DK szóvivője Nagy Márton tegnapi mondatait idézte: “azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt", illetve “jövőre azért lesz alacsonyabb az infláció, mert most magas”. Barkóczi Balázs erre úgy reagált: „Miközben a magyar családok azért szenvednek, mert a Fidesz tönkretette a forintot, elszabadult az infláció és most egymást érik a kormányzati megszorítások, válságkezelés helyett egy kásleri komédiát látunk a törvénytelen kormány illetékes miniszterétől” – fogalmazott.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint a Ryanair tulajdonosának egy dologban egészen biztosan igaza volt: Nagy Márton tényleg egy idióta. „Ha a törvénytelen kormány őt tudja felmutatni a válság és az élelmiszerárak elszállása közben, ha Nagy Márton a kormányzati csodafegyver ezekben az időkben, akkor nagy bajban van Magyarország. A DK szerint most felelős kormányzásra, ÁFA-csökkentésre és a családok megsegítésére lenne szükség, nem ilyen méltatlan és káros összevissza-beszélésre” – jelentette ki a politikus.

Barkóczi hozzátette: jelenleg arra keresi a választ az ország, hogy mikor lesz már végre vége ennek a húsbavágó drágulásnak. „Hogy lesz-e 500 forintos euró, ezer forintos kenyér, kétezer forintos paradicsom. Erre kiáll a megszorító Orbán-csomag kormányzati felelőse és arról beszél, hogy azért magas az infláció, mert nincs kikötőnk, holott eddig se volt, és hogy “azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt". Ez nem csak méltatlan a magyar családokkal szemben, hanem káros is, ezek után ember nem hiszi el az országban, hogy a törvénytelen kormány képes lesz kezelni a válságot, amit nagyrészt saját maga okozott” – zárta sajtótájékoztatóját Barkóczi Balázs.

RSS
Kapcsolódó politikusok