Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Matolcsy képtelen megakadályozni a brutális forintgyengülést

Barkóczi Balázs: Matolcsy képtelen megakadályozni a brutális forintgyengülést

2021.12.16.

Barkóczi Balázs: Matolcsy képtelen megakadályozni a brutális forintgyengülést

 

A novemberi történelmi csúcs után alig néhány héttel, az elmúlt 24 órában ismét mélyrepülésbe kezdett a forint. A hét közepén volt, hogy 370 forintnál is többet kértek egy euróért, de azóta sem tudott nagyon lejjebb kúszni az árfolyam.

Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy totális kudarc Orbánék gazdaságpolitikája, amiről nyugodtan elmondható, hogy végérvényesen elbukott. Az ellenzék közös jelöltje (XV. kerületben és Újpesten) szerint hiába próbált a jegybank a héten újabb kamatemeléssel kozmetikázni az eredményeken, láthatóan semmi eredménye, így a magyar emberek pedig úgy készülnek az előttünk álló karácsonyra, hogy tudják, még soha nem ért ilyen keveset a tisztességes munkával megkeresett pénzük, miközben a rekordinfláció miatt a boltokban minden drágább, a magyar családok százezreit érintő törlesztőrészletek pedig emelkednek. Barkóczi Balázs felháborítónak tartja, hogy ilyen karácsonyt teremtett az egymással csatázó jegybankelnök és pénzügyminiszter, akik Orbán Viktor társaságában tétlenül nézik végig, ahogy egyszerre zuhan a tisztességes magyar emberek nyakába az elhibázott gazdaságpolitikájuk összes következménye.

A DK-s politikus szerint abszurd és érthetetlen, hogy miközben folyamatosan kong a vészharang a kormány és a jegybank feje felett, Matolcsy György még véletlenül sem a forint megmentésével van elfoglalva. Orbán embere ahelyett, hogy azon dolgozna, hogyan menti meg az újabb mélyrepüléstől a forintot, Budapest feldarabolásáról szóló abszurd terveivel hergeli a közvéleményt és rontja a jegybank egyébként is megtépázott megítélését. Barkóczi Balázs szerint különösen fájó a mostani újabb gyengülés akkor, ha körbe nézünk a régióban és azt látjuk, hogy miközben a forint lejtmenetben van, több környező ország valutája is erősödik.

RSS
Kapcsolódó politikusok