Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Fél éve leállt az onkológiai ellátás a Péterfy Kórházban - Tömegesen felmondhatnak a dolgozók a káosz miatt

Barkóczi Balázs: Fél éve leállt az onkológiai ellátás a Péterfy Kórházban - Tömegesen felmondhatnak a dolgozók a káosz miatt

2021.08.19.

Barkóczi Balázs: Fél éve leállt az onkológiai ellátás a Péterfy Kórházban - Tömegesen felmondhatnak a dolgozók a káosz miatt

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és jelöltje az ellenzéki előválasztáson csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: az Orbán-rendszer egyik legnagyobb vesztese – többek között – az egészségügy. 

 

„Tíz év alatt soha nem látott módon sikerült lecsúszni világszinten is. És persze ott vannak ennek a rendszernek az áldozatai – a betegek és az egészségügyi dolgozók. A DK sajtótájékoztatóin visszatérő téma a Péterfy Sándor utcai kórház mostoha helyzete. Felsorolni se tudom, hány megdöbbentő hír érkezett már erről, az egyébként frekventált helyen lévő intézményről. Most a legújabb az, hogy lassan fél éve nem működik az onkológiai ellátás a kórházban.” – foglalta össze a politikus. Elmondta, a sajtó számolt be az áldatlan állapotokról: egy tavaly októberben kezdődött felújítás miatt az onkológiai osztályt össze-vissza költöztették, volt, hogy a fül-orr-gégészeti ellátással osztozott, de akkor még legalább úgy-ahogy működött az osztály. 

 

„Márciusban azonban az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház - Szent László Kórház onkológiai osztálya, azaz az ott dolgozó orvosok látják majd el. Ez viszont komoly problémákat jelent a betegeknek és orvosoknak egyaránt.” – tette hozzá a DK szóvivője.  

 

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció azonnali megoldást követel a Péterfy kórház onkológiai osztályának, a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak.

 

"Szégyen, hogy Magyarországon súlyos betegek életével szórakoznak, hogy kétségbeesett helyzetbe hajszolják azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nap mint nap életeket mentenek. Mindenki számára megalázó helyzeteket teremt az, ahogyan a kormány az egészségüggyel bánik. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után 9000 új ápolót, 3000 új orvost, 500 új háziorvost fogunk munkába állítani a Dobrev Klára vezette új kormánnyal, és olyan méltó körülményeket fogunk teremteni, ahol a betegek biztonságban gyógyulhatnak, az orvosok pedig nyugodtan dolgozhatnak.” – magyarázta a szóvivő. 

 

Barkóczi arra is kitért, hogy sajtónak nyilatkozó forrás felhívta a figyelmet: az onkológiai ellátás rendkívül érzékeny terület, ahol az orvos és a beteg között speciális kapcsolat van. 

 

„Éppen emiatt nem jó döntés, ha egy hirtelen ötlettől vezérelve más orvosokhoz irányítják a betegeket. A legrosszabb esetben akár a beteg a kezelés leállítása mellett dönthet. A 444 beszámolója szerint ez a Péterfy átirányított onkológiai betegei körében is megesett. Ez viszont tragédiákhoz, elkerülhető halálesetekhez fog vezetni. De a nehezített körülmények nem csak a betegek életét keserítik meg. Az áldatlan állapotok miatt fennáll a veszélye, hogy a Péterfyben az érintett dolgozók felmondanak.” -sorolta szóvivő, hozzátéve: az egész felújításra, ami az egész lavinát megindította, a beszámolók szerint égető szükség sem volt, mert az onkológia épp a kórház jobb állapotban lévő osztályai közé tartozott. 

RSS
Kapcsolódó politikusok