Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Brüsszel helyett az emberek lettek a kormány ellenségei - Nem igazolhatók a kormány által meghatározott energiaárak

Barkóczi Balázs: Brüsszel helyett az emberek lettek a kormány ellenségei - Nem igazolhatók a kormány által meghatározott energiaárak

2022.07.21.

Barkóczi Balázs: Brüsszel helyett az emberek lettek a kormány ellenségei - Nem igazolhatók a kormány által meghatározott energiaárak

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője sajtótájékoztató keretében emlékeztetett, az elmúlt hetek nem szóltak másról, csak arról, hogyan pukkannak ki sorra a törvénytelen kormány által a választás előtt felengedett lufik.

„Orbánék, lássuk be, csúnyán átverték az embereket. Sorra húzzák be azokat a lépéseket, amikkel a „baloldalt” vádolták meg a választás előtt. És íme, most ők azok, akik az orbáni megszorításokkal, adóemeléssel büntetik a magyar családokat. És ezek közé tartozik bizony a rezsinövelés is. A kormány kedvenc álintézkedése, a rezsicsökkentés ével óta volt a Fidesz-propaganda egyik kiemelkedő eszköze. És lám, most fordult a kocka: Németh Szilárd innentől nyilván rezsinövelési biztosként fog tippeket adni arra, hogy hogyan lehet a legtakarékosabban pacalt főzni. Igazából erről a kormányról bármit el lehet képzelni.” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, nem elég a rezsinövelés, most még egy szinttel feljebb léptek, a hírek és a szakértők szerint Orbán-kormány a jelenlegi piaci áraknál is magasabb energiadíjakat szabna az átlagnál többet fogyasztó családokra.

Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció nevében figyelmeztetett mindenkit, Brüsszel helyett immár az emberek lettek a kormány ellenségei.

„Az orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsinövelés egyértelmű üzenet a magyar emberek számára. Azok az emberek, akik nem a fideszes holdudvarhoz tartoznak, másodrendű állampolgárok lettek a saját országukban. A törvénytelen kormány sorra hozza azokat az intézkedéseket, amikkel az embereket, munkavállalókat, vállalkozókat, családokat, nyugdíjasokat ellehetetlenítik.” – jelentette ki a szóvivő. Hozzátette, kétség se legyen róla, hogy nem fogják befejezni, újabb és újabb megszorításokkal fognak szembenézni a magyarok, mert a törvénytelen kormány velünk fogja megfizettetni a saját alkalmatlanságának és a milliárdos lopáshegyeknek az árát.

Barkóczi Balázs leszögezte, Orbánék hazudtak a választás előtt, azóta pedig folyamatosan sanyargatják a magyarokat. Kiemelte, egyértelmű volt, hogy azzal a tempójú pazarlással, amit ők folytatnak kormányon, nagyon gyorsan ki fog ürülni a kassza.

„És bizony, most lett meg a böjtje annak, hogy a fideszes oligarchák talicskaszám tolják el a stadionnyi pénzeket, mert nem ismernek mértéket. Az Orbán-kormány a jelenlegi piaci áraknál is magasabb energiadíjakat szabna az átlagnál többet fogyasztó családokra. Szakmai becslések szerint a kormány augusztustól a jelenlegi piaci áraknál is magasabb energiadíjakat szabna az átlagnál többet fogyasztó családokra. Augusztus 1-től tehát magyar családok százezrei néznek szembe majd a valósággal, és a rezsinövelés következményei katasztrofálisak lesznek. Az árak már így is az egekben vannak, egyre mélyebbre kell nyúlni a pénztárcákba egy bevásárlásnál.” – sorolta a képviselő, a világ szégyenének nevezve, hogy odáig jutottunk, Magyarországon százezreket fenyeget annak réme, hogy éhesen fekszenek le aludni a hideg lakásban, mert Orbánék ezt tették velük.

 

Barkóczi Balázs 
A DK szóvivője, országgyűlési képviselője
RSS
Kapcsolódó politikusok