Barkóczi Balázs: Azonnali, 45 százalékos tanári béremelésre van szükség az orbáni inflációt meg sem közelítő bérmódosítás helyett!

2023.06.20.

Szégyenteljes kijelentésekre ragadtatta magát Gulyás Gergely kancelláriaminiszter: szerinte nem a tanárok bére alacsony, hanem a többi szakmában emelkedtek túl gyorsan a fizetések. Ráadásul a pedagógusoknak csak évi 10 százalékos béremelést adna az Orbán-kormány a 22 százalékos orbáni infláció mellett.

Az Árnyékkormány szerint azonnali, 45 százalékos tanári béremelésre van szükség a fizetéseket felemésztő orbáni infláció és az iskolákat fenyegető tömeges pedagógus-elvándorlás miatt. Azonban az Orbán-kormány az áremeléseket meg sem közelítő, béremelésnek csúfolt bérmódosítással alázná meg a megélhetésükért küzdő tanárokat, akiket szinte rabszolgasorba taszít a státusztörvénynek hazudott bosszútörvénnyel. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és a tanárok megalázó bérezése. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.