Barion Pixel
Mire lesz jó a védettségi igazolványnak nevezett

Mire lesz jó a védettségi igazolványnak nevezett "orbánplasztik", ha nem tüntetik fel rajta az oltóanyag típusát?

2021.03.20.

Mire lesz jó a védettségi igazolványnak nevezett "orbánplasztik", ha nem tüntetik fel rajta az oltóanyag típusát?

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szombatos sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy miközben több országban már a nyitásra készülnek, itthon egyelőre csak a pánikkormány által „nemzeti konzultációnak” csúfolt internetes szavazás kapcsán került szóba valamiféle enyhítés. 

 

“Orbánék bénázása miatt ugyanis napról-napra nőnek a megbetegedések, és ezzel együtt nő a kórházba kerültek és lélegeztetésre szorultak, valamint – ami igazán tragikus – a covidban elhunytak száma. A Fidesz azonban, ha már a járvány ellen nem tudta megvédeni a magyarokat, most ismét milliárdokba kerülő pótcselekvésbe kezdett, és boldog-boldogtalannak elkezdte kiküldözgetni az – egyébként egy-két hónapon belül lejáró – ún. védettségi igazolványokat.” - magyarázta Barkóczi. Hozzátette, nem ők lennének, ha nem sikerült volna ezt is elbénázniuk: volt, hogy a járványban elhunytak családtagjai, máshol az éppen vírussal otthon fekvő betegek kapták meg a népnyelvben csak „orbánplasztiknak” nevezett kis kártyát, amin egyébként a címzett születési dátumán kívül egyetlen érdemi információ sem szerepel. 

 

“Sem az, hogy milyen típusú vakcinával oltották be az Orbán-féle műanyag kártya tulajdonosát, sem az, hogy egyáltalán milyen megbetegedés ellen élvez védettséget ezzel. Megint ott tartunk tehát, ahol hónapok óta folyamatosan: érdemi járványkezelés helyett csak kormányzati kapkodást és bénázást látunk.” - foglalta össze a szóvivő.

 

Barkóczi Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy a pánikkormány milyen látványosan omlott össze akkor, amikor nem valami elképzelt és csak a pártpropagandában létező ellenség, hanem a nagyon is valóságos járvány ellen kellett volna felvennie a harcot. 

 

“Lassan kérdezzük tehát, hogy ők is felfogják: mire lesz jó az orbánplasztik, ha az uniós előírással ellentétben nem tüntetik fel rajta az oltóanyag típusát? Mire fogják jogosítani tulajdonosukat a pár hét múlva lejáró igazolványok, valamint hogyan és miből fogják pótolni az így feleslegessé vált kártyákat? Azt már látjuk, hogy Orbánéknak lövésük sincs arról, mit kellene most csinálniuk, mégis megkérdezzük: hány dubajozás árát költötte a fogalmatlan halálkormány arra, hogy ezekkel a semmire nem jó műanyag kártyákkal elbábozza járványkezelést? Ébresztő!” - sorolta a politikus. Úgy fogalmazott, most nem bénázni kellene, hanem oltani, oltani és oltani! 

 

“Ez most itt nem a színes-szagos pótcselekvések ideje, hanem az érdemi védekezésé.” - szögezte le a szóvivő.

 

Elmondta, az is kérdés persze, hogy a védettségi igazolványokat egyáltalán lehet-e majd arra használni, amire szánták őket. 

 

“Az Unióban ugyanis egységes és megkülönböztetésmentes védettségi igazolványt akarnak, amin bizony fel kell tüntetni az oltás típusát is, mert anélkül nyilvánvalóan nem ér semmit az egész. Persze tudjuk mi, hogy Orbánék fejében ezért is Brüsszel lesz a hibás, de ami tény, az tény: nagyon úgy néz ki, hogy az Orbán-féle kártyák csak az országhatárig érvényesek, azon túl már nem. Megint az történt tehát, ami a járvány kitörése alatt már oly sokszor: a Fidesz-kormány, hogy elhitesse a magyarokkal, ura a helyzetnek, fejvesztve előre rohant, és most, mikor a valóság látványosan közbeszólt, felsülve és bambán ácsorog a partvonalon.” - jelentette ki a politikus. Emlekeztetett,  ez történt akkor, amikor felkészülés helyett luxusnyaralásokra mentek, ez történt akkor, amikor a nyitásról kezdtek internetes szavazásba, majd rá egy hétre bezárták az országot, és ez történik most is, amikor Orbán arról beszél, hogy ő már novemberben látta, mekkora lesz itt a baj, mégsem tudott mást kiszenvedni magából, mint egy semmire nem jó plasztikkártyát.

RSS
Kapcsolódó politikusok