Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Az ügyészség elutasította a DK feljelentését Völner-ügyben - A DK panasszal él a mulasztó ügyészek ellen

Barkóczi Balázs: Az ügyészség elutasította a DK feljelentését Völner-ügyben - A DK panasszal él a mulasztó ügyészek ellen

2022.02.02.

Barkóczi Balázs: Az ügyészség elutasította a DK feljelentését Völner-ügyben - A DK panasszal él a mulasztó ügyészek ellen

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: a DK még január elején tett feljelentést a Völner-ügyben eljáró ügyész ellen hivatali kötelesség megszegésének gyanújával.

 

„Ahogy azt akkor a feljelentésben is írtuk: az, hogy Völner Pál a mai napig nem került sem előzetes letartóztatásba, sem háziőrizetbe, egyértelműen felveti a politikai befolyásolás lehetőségét. Az igazságügyi minisztérium korrupciós ügybe keveredett államtitkáránál ugyanis nem csak a szökés, de a bizonyítékok eltüntetésének és az eljárás befolyásolásának a gyanúja is felmerülhetett, ugyanakkor Orbán a kényszerintézkedés elmaradásával továbbra is gátlástalanul használhatta, és használhatja mind a mai napig Völnert egy esetleges kétharmados parlamenti szavazásnál, ahogyan azt korábban egy másik korrupt fideszes, Simonka György esetében is láthattuk.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve: nem meglepő módon a párt feljelentését a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozás nélkül visszadobta.

 

Barkóczi Balázs bejelentette, a Demokratikus Koalíció ezért panaszt nyújt be a feljelentés visszautasítása ellen, és arra kérik az ügyben eljáró szerveket, hogy utasítsák a nyomozó ügyészséget a nyomozás lefolytatására.

 

„Nem lehetséges az, hogy a rendszerváltás utáni időszak egyik legnagyobb politikai és korrupciós botrányának főszereplője, az ügyészséggel együtt nem működő Völner Pál úgy járkálhasson továbbra is szabadon, és szavazzon az Országgyűlésben a magyarok millióit súlyosan érintő kérdésekben, mintha mi sem történt volna! A Demokratikus Koalíció szerint a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozás nélkül hozott határozata törvénysértő, hiszen az, hogy a teljesen egyértelmű bizonyítékokkal lebukó Völnert kénytelenek voltak meggyanúsítani, még nem jelenti azt, hogy az előzetes letartóztatás és a háziőrizet el nem rendelésével ne akarták volna jogtalan előnyhöz juttatni a fideszes államtitkárt.” – magyarázta a képviselőjelölt.

 

Barkóczi úgy fogalmazott, az elmúlt hetek fejleményeinek fényében nem meglepő, hogy az Orbán által kézivezérelt ügyészség látszólag béna kacsaként vergődik a Völner-ügyben.

 

„Az eddig megismert neveken és botrányokon túl ugyanis újabb és újabb gyomorforgató részletek kerülnek napvilágra szinte minden percben. Van itt már szó Nagy Ádámnak, Rogán kabinetfőnökének a telefonon keresztül intézett egyetemi vizsgáiról és a Varga-féle minisztérium lépcsőjén papírzacskóban átadott milliókról éppúgy, mint a Schadl György páncélszekrényében rejtegetett házi pornóvideóról. Egyre erősebb a gyanú, hogy a Völner-gate szálai a legfelsőbb politikai vezetésig futnak, miközben Varga Judit igazságügyi miniszter mélyen hallgat a felelősségét firtató ellenzéki és újságírói kérdésekről.” – hangsúlyozta a DK politikusa, zárásként hozzátéve, hiába kérték, hogy vizsgálják ki, mi indokolja azt, hogy az ügyészséggel együtt nem működő Völner Pál még mindig szabadlábon védekezhet, a nyomozó ügyészség nyomozás nélkül dobta vissza a feljelentésüket.

RSS
Kapcsolódó politikusok