Barion Pixel

1. A Demokratikus Koalíció azért jött létre, hogy leváltsa az Orbán-kormányt, lerombolja az Orbán-rendszert és egy európai Magyarországot teremtsen a hazánkból.

 

2. Hazafiak vagyunk, európai magyarok vagyunk. Azt valljuk, hogy Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk. A legeurópaibb pártként vitathatatlannak tartjuk, hogy hazánk helye az Európai Unióban és a NATO-ban van, ezeréves történelmi célunktól pedig senki sem téríthet el minket.

 

3. Baloldaliak vagyunk, egy olyan európai Magyarországot szeretnénk, ahol teljesül a több felelősséget fent, több lehetőséget lent elve. Hisszük, hogy mindenkinek jár az esély a felemelkedésre, függetlenül attól, hogy hova és milyen körülmények közé született. A Magyar Állam mindenkori felelősségének tartjuk, hogy ez teljesüljön.

 

4. Az Orbán-rendszer legádázabb ellenfele vagyunk, amely soha nem alkuszik meg a hatalommal. A DK az Orbán-rendszer ellenfeleinek otthona, a közénk tartozókért pedig bármeddig elmegyünk, senkit sem hagyunk hátra.

 

5. Mindenkit, aki szemben áll ezzel a rendszerrel, természetes szövetségesünknek tekintünk, az egyetlen ellenfelünk az Orbán-rendszer.