Barion Pixel
Szüntessék meg az idősek regisztrációját, oltsanak be minden 60 év felettit, ha jelentkezik egy oltóponton!

Szüntessék meg az idősek regisztrációját, oltsanak be minden 60 év felettit, ha jelentkezik egy oltóponton!

2021.03.27.

Szüntessék meg az idősek regisztrációját, oltsanak be minden 60 év felettit, ha jelentkezik egy oltóponton!

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: miközben Orbán Viktor a Kossuth rádiós szereplésében már „szabad nyárról” fantáziál, a helyzet valójában korántsem ilyen biztató.

 

„Elég, ha visszagondolunk a kudarcba fulladt tömeges oltás kísérletére, vagy éppen a csütörtök délután elindított, használhatatlan vakcinaregisztráció-ellenőrző portálra, amiről – ha éppen működött – az derült ki, hogy több ezer ember – köztük idősek is – hiába jelentkezett hónapokkal ezelőtt a koronavírus elleni védőoltásra, mégsincsenek regisztráltként nyilván tartva.” – foglalta össze a politikus. Hangsúlyozta, miközben Orbán Viktor egy rádió mikrofonja előtt üzenget Brüsszelnek, mindenkit mást hibáztatva, a valóság az, hogy nem Brüsszel és nem a láthatatlan ellenségek a felelősek az országban működésképtelen védekezés és oltási rend miatt, hanem csakis és kizárólag ők, a halálkormány tagjai. 

 

Barkóczi Balázs kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint kétségbeejtő, hogy továbbra sem fejeződött be az idősek oltása Magyarországon. 

 

„Felszólítjuk a kormányt, szüntessék be a 60 év felettiek esetében az amúgy is kudarcos, alig működő regisztrációt, és oltsák be soron kívül azokat ebből a korosztályból, akik megjelennek az oltópontokon! Nem lehet idős emberek életét kockára tenni azzal, hogy Orbánék egetverő pökhendisége kizár minden józan észt és átgondolt, gyakorlatias megoldást. Nem lehet egy országot azért újabb és újabb hónapokra bezárni, mert a halálkormány képtelen racionális döntéseket hozni, képtelen volt felkészülni a védekezésre, képtelen volt felkészülni a tömeges oltásra” – sorolta a DK szóvivője. Hozzátette, még egy szerencsétlen, működő honlapot is képtelen a kormány összehozni, ahol normálisan lehet regisztrálni, ha már Orbánék ennyire ragaszkodnak ehhez a rosszul álcázott adatgyűjtéshez. 

 

Barkóczi úgy fogalmazott: a tények és a számok, ellentétben a miniszterelnökkel, a kormánytagokkal és a hozzájuk kapcsolt szakértőkkel nem hazudnak. 

 

„És a sajnálatos tény az, hogy Magyarországon az uniós statisztikák szerint továbbra is rohamos a megbetegedések számának növekedése, tény, hogy a napi halálozásban toronymagasan vezetünk. Ehhez képest, ha a 60 feletti, veszélyezetett korosztályt nézzük, akkor alig több, mint 50 %-uk kapta meg az első dózis vakcinát egyáltalán. Ezzel szemben Dániában ez a szám közel 70%, Svédországban pedig közel 80%, de Ausztriában is Csehországban is már 60% felett van. Sőt, Magyarországon az összlakosságot tekintve is, mindösszesen kevesebb mint két millió fő van beoltva, ami borzasztóan kevés, ahhoz, hogy szabad nyárról, vagy nyitásról, vagy egyáltalán biztonságról beszéljünk!” – sorolta a politikus. Hangsúlyozta, mindenki pontosan tisztában van azzal, hiszen már egy éve mást sem hallani, hogy az idős emberek milyen veszélynek vannak kitéve a koronavírus miatt. 

 

„Ez egyszerűen nem az a helyzet, amikor felelőtlenül lehetne ígérni és cselekedni, nem az a helyzet, amikor egy nem működő honlappal kellene ellenőrizni egy másik nem működő honlapot, hátha mégis véletlen jó volt. itt most emberek életéről van szó, arról, hogy naponta egyre többen és többen halnak meg és kerülnek lélegeztetőgépre. Nincs már időnk erre, szavak helyett oltásra van szükség, és most!2 – mondta zárásként Barkóczi Balázs. a

RSS
Kapcsolódó politikusok