Barion Pixel
Barkóczi Balázs: Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is - Ősszel is folytatódik a drágulás a boltokban

Barkóczi Balázs: Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is - Ősszel is folytatódik a drágulás a boltokban

2022.08.18.

Barkóczi Balázs: Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is - Ősszel is folytatódik a drágulás a boltokban

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője sajtótájékoztató keretében úgy fogalmazott: nem kell ahhoz sem jósnak, sem szakértőnek lenni, hogy az ember tudja: elérkeztünk a sötét orbáni korszak egyik legmélyebb bugyrába.

 

„Mára odáig jutottunk, hogy a családi, baráti, munkahelyi beszélgetések semmi másról nem szólnak, csak arról, hogy mennyire felmentek az árak, hogy megdrágult minden, hogy már hónap közepére sakkozni kell a bevásárlólistával, hogy egyre több dologról kénytelenek lemondani a családok. Őszintén, talán a fideszes holdudvaron kívül mindenki szembesülhetett azzal a szituációval, hogy nemet kellett mondania akár saját magának, akár a gyermekének a boltban egy túró rudira is, mert egyszerűen már nem fér bele a keretbe. És ez a helyzet csak romlani fog.” – magyarázta a képviselő, hozzátéve, szakértők előrejelzése szerint még messze nem értük el a mélypontot, várhatóan őszre fog tetőzni az infláció.

 

Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjeként figyelmeztetett arra, hogy amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is.

 

„A törvénytelen kormány és a zsarnoki miniszterelnök szabadította ránk az orbáni megszorításokat, adóemeléseket, inflációt és rezsiemelést, mert az ő tolvajtempójukat velünk fizettetik meg. Így működik a Fidesz, több, mint egy évtizede megy az ipari méretű lopás, az egymás közti osztogatás, és a végén a magyar családok járnak rosszul. Azok a családok, akik bíztak benne, hogy a XXI. században, Európában békében, nyugalomban, demokráciában, kiszámíthatóan élhetnek, nevelhetnek gyermeket, vagy örülhetnek az unokáiknak és a felhőtlen nyugdíjas éveknek.” – sorolta a politikus, hangsúlyozva, Orbánék ezt zúzták szét, mert ha azt kell számolgatni, hogy valaki fűtsön, vagy a családot etesse, az messze van a felhőtlen élettől.

 

Barkóczi Balázs arra is kitért, ráadásul bármennyire is próbálják Orbánék elhitetni, jó szokásukhoz híven ordas módon hazudozva, hogy kizárólag a szomszédban dúló háború okozza a drágulást, ez nettó hazugság.

 

„Az igazság az, ha megnézzük az adatokat, hogy 2021-ben például az OECD 38 tagországa közül már Magyarországon volt a harmadik legmagasabb az infláció mértéke. Márpedig 2021-ben nem volt háború, ezt még Németh Szilárd sem próbálhatja meg beadni a magyaroknak. Mára pedig eljutottunk oda, hogy júliusban évtizedek óta nem látott inflációt mértek Magyarországon. A fogyasztói árak ugyanis 2021 júliusa és 2022 júliusa között átlagosan 13,7 százalékkal emelkedtek. Ezen belül is leginkább az élelmiszerek ára nőtt, ezek átlagosan már majd 30 százalékkal kerülnek többe, mint egy éve. Igen, mondjuk ki: a magyarok hovatovább nyomorban élnek, és ez csakis és kizárólag az Orbán-rendszer bűne!” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok