Barion Pixel
Barkóczi Balázs: A kormánynak tisztázni kell, lesznek-e iskolaberázások a következő tanévtől!

Barkóczi Balázs: A kormánynak tisztázni kell, lesznek-e iskolaberázások a következő tanévtől!

2024.01.19.

A kormánynak tisztázni kell, lesznek-e iskolaberázások a következő tanévtől!

 

A HVG írta meg kormányzati forrásokra hivatkozva, hogy a kormány mintegy 60 iskola bezárására készül az önkormányzati választás után. Barkóczi Balázs oktatási árnyékminiszter szerint, ha igazak a hírek, akkor az újabb súlyos csapás a magyar vidéknek, hiszen 60, jellemzően vidéki iskola bezárásáról lehet szó. Barkóczi Balázs sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány eddig tanárhiánnyal és elmaradó tanórákkal próbálta fizetős magániskolákba terelni a magyarokat, az iskolabezárás viszont egy teljesen új szintet képvisel.

Az oktatási árnyékminiszter ezért bejelentette, hogy írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz, hogy tisztázza a helyzetet. Barkóczi Balázs szerint, ha valóban iskolabezárásokat tervez a kormány, akkor azt mielőbb tudniuk kell az érintetteknek, ki kell derülnie, hogy pontosan hol, mennyi iskolát zárna be a kormány a következő tanévtől.

Az oktatási árnyékminiszter úgy látja, már az is elfogadhatatlan, hogy bárkiben felmerül az iskolabezárás lehetősége. Barkóczi Balázs szerint ezért is van szükség szociáldemokrata fordulatra. Meg kell állítani az állami oktatás további leépítését. Mert a magyaroknak egy olyan igazságok államra van szükségük, ahol senkit nem kényszerítenek fizetős magániskolákba.

RSS
Kapcsolódó politikusok